Interieur

Waarom een spiegel echt onmisbaar is in je huis

Het lijkt bijna vanzelfsprekend om een spiegel in je woning te hebben. Zo vanzelfsprekend zelfs, dat je er misschien niet eens aan denkt om er een te kopen als je je huis opnieuw in gaat richten. Misschien denk je dat het niet nodig is om een spiegel in je woning te hangen, maar niets is minder waar. Wij vinden een spiegel namelijk echt onmisbaar in je huis. In dit artikel vertellen we je waarom. 

Het is praktisch

Goed, de eerste reden waarom iedere woning een spiegel zou moeten hebben, is natuurlijk dat het praktisch is. Houd je niet van spiegels in je interieur, hang dan op zijn minst een spiegel in je badkamer, of aan je kledingkast. Zo kun je jezelf in ieder geval gemakkelijk klaarmaken en hoef je je niet af te vragen of je er wel goed uitziet.

Er is veel mogelijk

Een spiegel is een prachtig voorwerp om te gebruiken in je interieur. Met spiegels is dan ook enorm veel mogelijk. Spiegels zijn er namelijk in alle vormen en maten. Zo kun je kiezen voor ronde spiegels in je interieur, maar kun je ook spiegels in heel andere vormen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een rechthoekige spiegel, of juist een hele grote spiegel.

De perfecte oplossing voor een lege muur

Spiegels zijn de perfecte oplossing voor een lege muur. Wil je echt wat speciaals creëren? Ga dan voor meerdere kleine spiegels. Deze kun je ophangen, of op plankjes aan de muur zetten. Zo kun je een patroon creëren en echt een bijzondere muur ontwikkelen. Een patroon van spiegels werkt vaak erg goed, het creëert namelijk een blikvanger in huis, maar het zorgt ook voor rust. Patronen kunnen namelijk rustgevend werken. Wil je iets dat er wat meer uitspringt? Dan kun je ook voor een grote spiegel kiezen. Ga voor een flinke spiegel met een lijst die je tegen de muur kunt zetten, dat valt ook echt op. Grote spiegels, of spiegels in bijzondere vormen kun je vinden bij www.verno.com.

Waarom een spiegel echt onmisbaar is in je huis

De ruimte lijkt groter 

Een spiegel heeft nog wat praktische voordelen die tegelijkertijd ook bijdragen aan een mooi interieur. Hang je een grote spiegel aan de muur (of meerdere kleine), dan lijkt de ruimte namelijk optisch groter. Je ziet immers geen muur, maar een weerspiegeling van de ruimte. Er lijkt dus niet echt een grens te zitten, waardoor de ruimte een stuk groter oogt.

De ruimte oogt lichter

Hang je een paar kleine spiegels of een grote spiegel weg, dan oogt de ruimte niet alleen groter, de ruimte lijkt ook lichter. Spiegels weerspiegelen namelijk ook licht. Het licht wordt dus niet geabsorbeerd door de kleur op de muur, maar wordt weerkaatst en terug de ruimte ingestuurd. Heb je veel witte muren, dan zul je misschien niet erg veel verschil merken, maar als je wat donkerdere muren hebt, dan kunnen wat spiegels echt voor een mooi licht in huis zorgen.

Waar vind je de perfecte spiegel?

De perfecte spiegel is gemakkelijk online te vinden, bijvoorbeeld bij Verno.com. Verno heeft een enorm assortiment aan verschillende spiegels, er is dus altijd wel een spiegel die bij jouw idee en interieur past. Ook kun je bij Verno mooie lijsten voor je spiegel bestellen. De lijsten worden speciaal op maat gemaakt, zo weet je zeker dat deze goed past.

Dit artikel is tot stand gekomen vanwege een betaalde samenwerking.

Gerelateerde artikelen

Back to top button