Interieur

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van de juiste salontafel?

Een bijzettafel is een meubelstuk dat een praktische functie heeft, maar wat ook zeker mooi in je interieur moet passen. Het is handig om drankjes, eten en boeken op te zetten, maar ook kan het een echte eyecatcher in je woonkamer zijn. Bij het kiezen van de juiste salontafel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden en dat lees je in dit artikel.

#1. Functie

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar welke functie de bijzettafel gaat krijgen. Wanneer je namelijk weet waar de tafel voor gaat dienen kun je een makkelijkere keuze maken. Wil je bijvoorbeeld veel op de tafel kunnen zetten? Of wil je het liever zo rustig mogelijk houden? Kies een tafel uit die past bij de functie.   

#2. De grootte en vorm

De grootte en de vorm van de bijzettafel zijn heel erg afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, maar ook de ruimte die je in huis hebt. Heb jij een grote hoekbank bijvoorbeeld? Dan staat een mooie grote bijzettafel prachtig. Heb je een iets kleinere bank of woonkamer? Dan staat het mooier om een wat kleinere tafel neer te zetten, zodat het niet te veel ruimte in beslag neemt. De vorm is hierbij ook erg belangrijk. Stap eens uit je comfortzone en ga voor een vorm waar je misschien normaal gesproken niet zo snel voor zou kiezen. Tegenwoordig zien we veel organische tafels. Ronde tafels kunnen namelijk ruimtebesparend zijn en ook zorgen voor een organische uitstraling. Dit staat wat speelser dan een rechthoekige tafel. 

#3. Het materiaal

Wanneer je een bijzettafel gaat uitkiezen dan is het ook goed om rekening te houden met het materiaal. Denk hierbij aan metaal, glas, hout of kunststof. Wanneer je een natuurlijke uitstraling wil creëren dan kun je het beste kiezen voor een houten bijzettafel, maar als je een industriële look wil, dan staat een bijzettafel mooi met een metalen onderstel. Kijk ook goed naar wat voor meubels je op dit moment in huis hebt en zorg dat dit aansluit met het materiaal van de salontafel. Hierdoor creëer je een eenheid in huis.

#3. Het materiaal

#4. De hoogte

Last but not least: de hoogte! Wellicht zou je hier niet zo snel aan denken, maar salontafels zijn er in veel verschillende soorten hoogtes. Kijk goed naar welke hoogte jouw bank is, want op die manier is het makkelijker te bepalen hoe hoog jij jouw salontafel wil hebben. Wil je er drankjes op kunnen zetten? Dan kun je de hoogte van de armleuning aanhouden van de bank.

Succes met het kiezen van de perfecte salontafel. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button