Interieur

Vier tips voor optimale ontspanning in jouw huisje

In een drukke wereld is het belangrijk om thuis goed tot rust te komen. Een plek die rust uitstraalt en waar je tot jezelf kunt komen. Een goede plek in huis om even tot jezelf te komen elke dag en optimaal te kunnen ontspannen is de badkamer. Daarom geven we vier tips om van je badkamer een plek te maken waar je volledig tot rust kunt komen. 

Upgrade van de badkamer

Pak het groots aan en upgrade je badkamer tot een ware oase van rust. Laat bijvoorbeeld een whirlpool of regendouche in de badkamer plaatsen. Een regendouche geeft je badkamer ook gelijk een trendy en luxe uitstraling. Daarnaast profiteer je van een complete douche-ervaring met een regendouche. Bovendien helpt het ook tegen stress. Het is de ultieme verlichting na een gespannen dag. Als je onder een stortdouche staat, voelt het net als een warme regenbui. 

Groen

Steeds meer mensen plaatsen planten in huis. Het ziet er vaak ook gezellig uit, maar daarnaast hebben ze nog meer voordelen. Planten bevorderen namelijk de luchtkwaliteit en hebben een positief effect op ons gemoed. Daarom mogen planten niet ontbreken in jouw badkamer. Alhoewel de badkamer niet de makkelijkste plek is om planten in te plaatsen, zijn er genoeg planten die goed in de badkamer kunnen overleven. Plaats bijvoorbeeld een kleine kamerplant op je badkamer meubel

Sfeer

De verlichting van de badkamer speelt een grote rol bij het ontspannen en tot rust te komen. De meeste badkamers hebben een fel licht. Om tot rust te komen en te ontspannen is dit niet erg fijn. Om extra sfeer te creëren, kun je in de avond een aantal kaarsen aansteken en het licht volledig uit doen. Mocht je een dimmer hebben, dim het licht dan. Ook dit zorgt voor extra sfeer. 

Geuren

Geuren kunnen je extra laten ontspannen en geeft je een echt spa gevoel in huis. Hierbij kun je denken aan kaarsen en badproducten met geur, maar ook geurstokjes kunnen je badkamer de hele dag door lekker laten ruiken. Kies bij badproducten bijvoorbeeld voor rustgevende geuren, zoals lavendel. Lavendel is de bekendste rustgevende geur. Het helpt om stress te verminderen en kan het ervoor zorgen dat je sneller in slaapt valt. Ook kamille staat bekend om de rustgevende werking. De meeste mensen denken bij deze kruid aan het drinken van kamillethee, maar de geur zelf heeft een sterk rustgevend effect.

Gerelateerde artikelen

Back to top button