Klussen

Verbouwen: een goede voorbereiding is het halve werk

Ben je van plan om binnenkort je huis te verbouwen? Zorg dan voor een goede voorbereiding! Want, hoewel een verbouwing nooit exact loopt zoals je hoopt, is het wel een goed startpunt. Door een goede voorbereiding kun je dan ook een hoop geld besparen en je komt tegelijkertijd voor zo min mogelijk verrassingen te staan. In dit artikel lees je onze 4 belangrijkste tips!

Zorg voor een bouwtekening

Als je een vergunning nodig hebt voor de verbouwing, is een bouwtekening verplicht. Maar ook als je geen vergunning nodig hebt, dan is het slim om een bouwtekening te (laten) maken. Door een bouwtekening voorkom je namelijk dat de aannemer en jij langs elkaar heen praten. Een bouwtekening is leidend, dus het is belangrijk om hier exact aan te geven wat je wil en hoe er gebouwd moet worden. Hierdoor krijg je meer controle en de kans op vertraging is direct een stuk kleiner!

Voorkom schade aan je terrein

Bij een verbouwing heb je vaak groter materieel nodig dan alleen een hamer. Daarom is het slim om de grond waar je huis op staat te beschermen. Je doet dit door bijvoorbeeld Ferex rijplaten neer te leggen. Deze rijplaten zijn gemaakt van composiet en gebruik je als tijdelijke ondergrond. De rijplaten zijn ondergrondvolgend, waardoor je voor bescherming zorgt van flora en fauna.

Vergunningen: begin op tijd 

Voordat je gaat verbouwen, is het een goed idee om te checken of je een vergunning nodig hebt. Bij nieuwbouw heb je altijd een vergunning nodig, maar bij een verbouwing niet altijd. Het is soms lastig te bepalen of je wel of geen vergunning nodig hebt als je er geen verstand van hebt. Ons advies is dan ook om op tijd te beginnen met het zoeken van een partij die jou hierbij kan helpen. 

Vraag offertes aan en check

De beste bespaartip is om diverse offertes aan te vragen. Denk aan een offerte voor een aannemer, maar ook als het gaat om materiaal. Hierdoor kun je al snel veel geld besparen. En met besparen bedoelen we niet alleen het kiezen van de goedkoopste offerte. Een offerte kan financieel wel heel aantrekkelijk zijn, maar bekijk voordat je akkoord gaat of het een betrouwbare partij is. Als het werk half wordt uitgevoerd en je moet uiteindelijk een andere partij inschakelen, dan is het alsnog duur(der).

Gerelateerde artikelen

Back to top button