Interieur

Van enkel naar dubbel glas door glaszetter Breda en omstreken

Ben je van plan om jouw enkele glas te laten vervangen door dubbel glas en woon je in de omgeving van Breda? Dan zijn er genoeg glaszetters in de buurt die jou hiermee kunnen helpen. Als je nog enkel glas hebt, is het logisch dat je dit wilt laten vervangen, want het is absoluut niet energiezuinig. Enkel glas laat veel sneller kou binnen, wat ervoor zorgt dat je harder moet stoken. Ook is je huis in de zomer snikheet. Dat wil je natuurlijk niet, zeker met de huidige energieprijzen. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het laten vervangen van jouw enkele glas!

Waarom van enkel naar dubbel glas? Wat is het voordeel?

We kunnen ons voorstellen dat jij je afvraagt waarom je van enkel naar dubbel glas zou moeten gaan. Ten eerste isoleert dubbel glas natuurlijk beter dan enkel glas, waardoor er meer warmte binnen blijft en minder kou naar binnen komt. Dit kan een hoop schelen op je energierekening. Hierdoor krijg je ook minder condens op je ruiten. Daarnaast zorgt dubbel glaservoor dat je minder geluidsoverlast hebt, aangezien dubbel glas ook meer geluid tegenhoudt dan enkel glas.

Krijg je subsidie voor het vervangen van enkel glas?

Als je jouw enkele glas laat vervangen door dubbel glas, kun je hier subsidie voor krijgen. Tot maar liefst 30% van de kosten worden vergoed. Het is immers een energiebesparende maatregel. Daarnaast geldt er ook een lager BTW tarief op het laten monteren van isolatieglas, wat het ook een stuk goedkoper maakt. Het is dus een goede tijd om jouw enkele glas te laten vervangen door dubbel glas. Vraag een glaszetter in Breda naar de vergoedingen die je kunt krijgen voor het plaatsen van dubbel glas, zij zijn hier altijd van op de hoogte.

Zijn jouw kozijnen geschikt voor dubbel glas?

Het is natuurlijk ook wel goed om te weten of jouw kozijnen wel geschikt zijn voor dubbel glas. Zo niet, dan moeten de kozijnen ook nog vervangen worden, wat de kosten uiteraard een stuk hoger maakt. Er zijn vier soorten kozijnen die je kunt hebben bij je ramen van enkel glas:

Houten kozijnen: Bij houten kozijnen is de kans groot dat het vervangen van het glas zonder problemen gaat. Er is bij houten kozijnen bijna altijd genoeg ruimte om dubbel glas te plaatsen..

Kunststof, aluminium en stalen kozijnen: Kunststof, aluminium en stalen kozijnen werden vroeger echt gemaakt om enkel glas te bevatten. Het zijn een soort kliksystemen die als een puzzel in elkaar passen. Het is in de meeste gevallen niet mogelijk om bij deze kozijnen van enkel naar dubbel glas te gaan. Je dient eerst je kozijnen te vervangen.

Ben je erover uit dat het een slimme investering is om van enkel naar dubbel glas te gaan? Schakel dan een glaszetter in Breda en omstreken in om je dubbel glas te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button