Badkamer

Je badkamer moderniseren: 3 tips 

Is jouw badkamer echt aan een make-over toe en ben je van plan hem te gaan moderniseren? Dat is niet iets dat je zomaar even doet. Het kost een hoop tijd en geld en je moet van tevoren een goede planning maken met een duidelijk budget, aangezien badkamermeubels en onderdelen behoorlijk prijzig kunnen zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je weet welke onderdelen van je badkamer het hardst aan renovatie toe zijn. In dit artikel geven we je 3 tips voor het moderniseren van je badkamer!

1. Een badkamer die makkelijk schoon te maken is 

Een praktische badkamer is een badkamer die makkelijk te reinigen is. Dit is een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden bij het moderniseren van je badkamer. Een praktische badkamer scheelt je immers een hoop poetswerk, daar heb je de rest van jouw tijd in dit huis profijt van. Er zijn een aantal dingen waar je hiervoor op moet letten bij het renoveren van je badkamer: 

  • Een inloopdouche: Een inloopdouche is makkelijk te reinigen en neemt ook minder ruimte in beslag. Wil je toch liever een douchecabine, ga dan voor een douchecabine van Sanexo. Deze zijn niet duur en makkelijk te reinigen. 
  • Waterontharder: Als je in een omgeving woont met erg hard water, is een waterontharder een goede aankoop. Je zult dan namelijk minder last hebben van kalkaanslag. 
  • Harde, gladde materialen: Kies voor gladde, harde materialen in je badkamer die makkelijk af te soppen zijn. Denk bijvoorbeeld aan keramiek, kunststof, gelakt hout, vinyl en glas. 

2. Nieuwe badkamermeubels 

Als jouw badkamermeubels erg verouderd zijn, wil je deze natuurlijk vervangen als je de badkamer gaat moderniseren. Heb je nu een douchecabine en wil je deze vervangen door een inloopdouche? Dat scheelt je een hoop geld, want je hoeft dan alleen douchewanden aan te schaffen en niet een hele cabine. Daarnaast is een inloopdouche erg praktisch en stijlvol en kun je er ook ruimte mee besparen. Wil je graag meer opbergruimte in je badkamer hebben? Kies er dan voor om opbergmeubels toe te voegen aan je badkamer. Een groot badkamermeubel waar je veel spullen in op kan bergen is immers ideaal. Denk bijvoorbeeld aan een spiegelkast of een meubel voor om de wasbak heen. 

3. Goede verlichting 

De verlichting in je badkamer is natuurlijk erg belangrijk, aangezien je goed moet kunnen zien wat je doet. Zeker bij je spiegel moet je goede lampen hebben. In tegenstelling tot de rest van het huis is voor een badkamer praktische en functionele verlichting belangrijker dan sfeerverlichting. Tijdens het scheren of het aanbrengen van je make-up moet je immers genoeg licht hebben om dit goed te kunnen doen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button