Klussen

Tips om je huishoudelijke apparaten te onderhouden

De huishoudelijke apparaten die je thuis hebt, verbruiken flink wat energie. Om zo lang mogelijk te genieten van je huishoudelijke apparaten, is het belangrijk om die apparaten goed te onderhouden. Niet alleen zorgt dat voor een langere levensduur, ook draag je zo je steentje bij aan een beter milieu. Lees hier hoe je jouw huishoudelijke apparaten goed kunt onderhouden.

Wasmachine schoonmaken

Je wasmachine is waarschijnlijk één van de meest gebruikte huishoudelijke apparaten in huis. Het is een aanrader om je wasmachine regelmatig schoon te maken. Doe je dat niet, dan bestaat de kans dat je te maken krijgt met een muffe lucht. Om achtergebleven resten te verwijderen is het een idee om een handdoeken was of lege trommel te draaien op zo’n 95 graden. Een ander idee om je wasmachine weer even te reinigen is door één keer per maand wat schoonmaakazijn mee te laten wassen. Zo is de trommel weer goed schoon en ruikt je was ook binnen no time weer heerlijk!

Heb je te maken met problemen met je wasmachine? Denk dan niet meteen aan de aanschaf van een nieuwe. Zeker als je wasmachine nog niet zo oud is, is er vaak een andere oplossing. Soms kan het probleem eenvoudig opgelost worden door één van je wasmachine onderdelen te vervangen. 

Voor lekkere koffie zorgen

Heb je een luxe koffieapparaat? Als je zo lang mogelijk wilt genieten van heerlijke koffie, is goed onderhoud essentieel. Dat doe je bij veel koffieapparaten door de koffieprut iedere dag te verwijderen, zodat het niet vast komt te zitten. Daarnaast is het zo nu en dan ontkalken van je koffieapparaat een aanrader. Zo houd je je koffieapparaat schoon en blijft de smaak van de koffie goed.

Koelkast schoonhouden

De koelkast is ook een belangrijk huishoudelijk apparaat in huis, waar je veel gebruik van maakt. Wil je bacteriën en vuil zoveel mogelijk voorkomen? Zorg dan dat je je koelkast schoonhoudt. Dat doe je door de koelkast leeg te halen, zodat je overal goed bij kunt. Haal de platen eruit en maak de koelkast in delen schoon.

Vaatwasser schoonmaken

Heb je te maken met een vaatwasser met vervelende geur? Tijd om daar iets aan te doen. Je vaatwasser met regelmaat schoonmaken is een aanrader. Als het je niet lukt om zelf goed schoon te krijgen, is het mogelijk dat een bepaald onderdeel defect is. In dat geval is het verstandig om te kijken naar of je bepaalde vaatwasser onderdelen kunt vervangen. Zo hoef je niet direct een nieuwe vaatwasser te kopen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button