Verhuizen

Tips om de verhuizing naar je huurhuis goed te laten verlopen

Heb je een huurhuis gevonden? Dat is natuurlijk ontzettend fijn. Om hier echt jouw eigen plekje van te maken, heb je jouw eigen spullen nodig. Het is daarom belangrijk dat jouw spullen veilig van je oude verblijfplaats naar je nieuwe verblijfplaats worden vervoerd. Er zijn een aantal tips die jou erbij kunnen helpen om de verhuizing naar je huurhuis zo goed mogelijk te laten verlopen. Welke tips dit zijn? Je leest het hier!

Hulp inschakelen

Wat hulp is vaak niet overbodig bij een verhuizing. Als je veel spullen hebt en dit allemaal zelf moet verhuizen, kan dit een flinke klus worden. Hulp bij de verhuizing kun je regelen door rond te vragen aan bijvoorbeeld je familie, vrienden of kennissen. Er zijn vast wat mensen te vinden die jou op de verhuisdag willen helpen bij het verhuizen. Wil je liever echt professionele hulp voor de verhuizing? Dan is een verhuisbedrijf inschakelen een aanrader. Bij een verhuisbedrijf kun je rekenen op ervaren verhuizers die als geen ander weten hoe ze jou het beste kunnen helpen. Ook bij lastigere taken, zoals de wasmachine verhuizen, zijn professionele verhuizers handig om in te zetten. Een verhuisbedrijf kan dus zeker iets zijn om te overwegen voor jouw aankomende verhuizing.

Slim inpakken

Om de verhuizing naar je huurhuis goed te laten verlopen is het ook verstandig om je spullen op een slimme manier in te pakken. Wat hierbij een goede tip is, is om spullen in te pakken per kamer. Op deze manier maak je het voor jezelf een stuk makkelijker bij het uitpakken, want je weet precies uit welke kamer de spullen komen. Orden spullen en schrijf op de dozen ook wat voor spullen het zijn. Op deze manier is het uitpakken binnen no time gebeurt. Bij het inpakken is het ook goed om extra te denken aan kwetsbare spullen. Denk hierbij aan spullen die heel waardevol voor je zijn of spullen die gemakkelijk breken. Om schade aan deze spullen te voorkomen, is het verstandig om deze verhuisdozen extra goed in te pakken. Breekbare spullen zijn bijvoorbeeld handig om in doeken te wikkelen, zodat er een extra beschermlaag omheen zit. Ook de verhuisdozen vullen met opvulmateriaal is verstandig om te doen.

Huidige abonnementen stopzetten

Als je gaat verhuizen is het van belang om je huidige abonnementen stop te zetten, zodat je geen dubbele kosten hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan telefoon- en internetkosten, maar ook aan de kosten voor je gas, water en licht. Doe dit tijdig en zet het indien nodig om naar je nieuwe adres. 

Adreswijziging doorgeven

Wat ook onderdeel is van je verhuizing, is het doorgeven van je adreswijziging. Het is belangrijk om jouw nieuwe adres door te geven aan bijvoorbeeld je werkgever, bank, providers, school of sportclub. Zo zorg je ervoor dat je straks benaderd wordt op het juiste adres en dat niet alles beland bij jouw oude adres.
Een verhuisbedrijf inschakelen, slim inpakken, huidige abonnementen stopzetten en je adreswijziging doorgeven: het draagt allemaal bij aan een soepele verhuizing. Bereid je goed voor, dan moet het vast goedkomen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button