Interieur

Sierkussens toepassen in jouw woning: zo doe je dat!

Ben je van plan om sierkussens aan te gaan schaffen voor jouw woning? Dat snappen we helemaal, sierkussens zijn een ideale toevoeging om je interieur nog net wat meer stijl en sfeer te geven. Maar hoeveel sierkussens kun je nu op jouw bank kwijt zonder dat het overdreven of te druk wordt? En welke kleuren sierkussens passen nu het beste bij de rest van jouw interieur? Het uitkiezen van de juiste sierkussens kan erg lastig zijn. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips voor het effectief toepassen van sierkussens in jouw woning!

Waar koop je mooie sierkussens? 

Ten eerste is het natuurlijk handig om te weten waar je het beste sierkussens kunt gaan kopen. Dit is voor een deel afhankelijk van de stijl die je wil en wat voor budget je hebt, maar er zijn een aantal merken sierkussens die altijd stijlvol en van goede kwaliteit zijn. Het merk Claudi is een van de bekendste merken sierkussens. Deze kussens worden echt met de hand gemaakt, wat je ook kunt zien aan de prachtige details. De sierkussens van dit merk zijn in diverse woonwinkels te koop, zoals Wilhelmina Designs. Daarnaast vind je dit soort sierkussens vaak bij warenhuizen, zoals de Bijenkorf. Heb je een wat lager budget, dan kun je ook erg leuke sierkussens vinden bij wat goedkopere woonwinkels, zoals de Xenos of de Kwantum. 

Welke kleur sierkussens passen het beste bij jouw interieur? 

Sierkussens zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Welke kleuren het beste passen, is natuurlijk afhankelijk van de andere kleuren die in jouw interieur voorkomen. Bij Claudi vind je met name sierkussens in neutrale kleuren. Dat is ideaal, want deze kleuren passen bijna in ieder interieur. Wil je graag wat meer opties, dan kun je ook nog kijken naar de sierkussens van het Nederlandse luxe merk Eichholtz. Dit merk biedt ook kussens in wat meer unieke kleuren, mocht je hiervan houden. Ook de vormen van de kussens van dit luxe merk wijken wat af van wat je gewend bent, ideaal als je al veel ronde vormen in huis hebt en dit graag nog wil aanvullen. Heb je het liefst nuchtere, beige sierkussens? Dan zijn de sierkussens van Dôme Deco iets voor jou. Dit merk staat echt voor ‘Cosmopolitan Living’, zoals ze dit zelf omschrijven. Als je gaat bepalen welke kleuren je in je woonkamer wil, begin dan altijd met twee basiskleuren en vul deze vervolgens aan met accentkleuren die er goed bij passen!

Welke kleur sierkussens leg je op een grijze bank?

Grijs is een neutrale kleur, wat het maken van kleurcombinaties makkelijker maakt. Je kunt in principe bijna alle kleuren kussens gebruiken op een grijze bank. Dit geldt ook voor een taupe bank, omdat dit ook een neutrale kleur is. Natuurlijk hangt dit ook af van de rest van jouw interieur en de stijl die je wil neerzetten. 

Hoeveel sierkussens kunnen er op jouw bank? 

Hoeveel sierkussens op een bank is eigenlijk te veel? De één vindt twee sierkussens genoeg en de ander heeft er het liefst zoveel mogelijk. Het is natuurlijk een kwestie van wat je zelf mooi en fijn vindt en met hoeveel personen je gewoonlijk op de bank zit. Maar wat staat nu eigenlijk het mooiste? Het aantal zitplaatsen van je bank is een goede indicatie voor het aantal sierkussens dat het mooiste staat. Hou je van grotere kussens, dan kun je de volgende vuistregel aanhouden: het aantal zitplaatsen + 1. Als je bijvoorbeeld een bank hebt met 4 zitplaatsen, staat het dus het mooiste om 5 grote sierkussens op de bank te leggen. Heb je liever wat kleinere kussens, dan kun je er wel wat meer neerleggen. Zorg er wel voor dat het comfortabel blijft en dat iedereen nog makkelijk kan zitten. Je wil natuurlijk niet verdrongen worden door de sierkussens op de bank. 

Welk formaat kussens past het beste bij jouw bank?

Maakt het je niet zoveel uit welk formaat de kussens zijn, maar wil je weten wat het beste past bij jouw bank? Over het algemeen geldt natuurlijk dat hoe groter de bank is, hoe groter de kussens mogen zijn. De standaardmaat voor sierkussens voor een driezitsbank is 50 bij 50 centimeter. Op een tweezitsbank kun je het beste kiezen voor kussens van 45 bij 45 centimeter. Heb je een grote loungebank, dan kun je ook gaan voor rechthoekige kussens van 70 bij 50 centimeter. Aangezien loungebanken vaak wat langer zijn, passen rechthoekige kussens qua vorm het beste bij dit soort banken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button