Interieur

Op deze manier haal je meer uit de tuin bij je woning 

Geniet in het voorjaar van de ontwakende natuur, in de zomer van de zon en in de herfst van de prachtig gekleurde bladeren. De tuin, het buitenleven is steeds belangrijker geworden. We werken bijvoorbeeld vaker thuis, waarbij we tijdens de koffiepauze het liefst op het terras zitten om wat zonnestralen op te pikken. Het maakt de mens gelukkig en helpt je beter te concentreren gedurende de rest van de dag. Ben jij tevreden over de huidige indeling van de tuin? Er zijn mogelijk kansen om hier meer uit te halen. Overweeg bijvoorbeeld een Magnolia boom kopen, of het creëren van knusse hoekjes met een bamboestruik in de tuin. In dit artikel lees je er meer over. 

Werk met verschillende hoogtes in een tuin 

Meer uit de tuin halen kan betekenen dat je de huidige beplanting anders verdeelt, of bijvoorbeeld aanvult met nieuwe planten, bomen en heesters. Probeer hierbij op verschillende hoogtes te werken. Dit geeft de tuin een volle, sfeervolle uitstraling. Combineer de kruipers op de grond met bijvoorbeeld een Viburnum Tinus. Het is een prachtige struik, waar je het hele jaar door van geniet. Zelfs in de wintermaanden! Ook een Japanse esdoorn kopen kan het overwegen waard zijn. Het voegt volume toe aan de tuin en voorziet je door het jaar heen van prachtig gekleurde bladeren. De Japanse esdoorn wordt zowel als boom, als ook als struik aangeboden. Het maakt de esdoorn niet alleen geschikt voor grotere tuinen, maar ook voor de tuin bij een tussenwoning. 

Verwijder wat tegels van het terras voor een moestuin 

Niet alleen het aanpassen van de bestaande beplanting kan helpen meer uit de tuin bij je woning te halen. Overweeg ook eens wat tegels uit het terras te halen. Zeker wanneer het terras veel meer ruimte biedt dan je nodig hebt om hier in de zomermaanden te kunnen genieten van het mooie weer. Vervang de tegels voor een moes- of kruidentuin! Zo geniet je het hele jaar door van de verse, onbespoten groenten en kruiden uit eigen tuin. Voor een moestuin heb je maar weinig nodig. Verwijder het zand van het terras, creëer een bak met stapelstenen en vul deze vervolgens met tuinaarde. De eerste groenteplantjes haal je bij een tuinwinkel in de buurt! Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor je kinderen. Ze leren meer over de wijze waarop de groente op hun bord daar terechtkomt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button