Slaapkamer

Ook senioren kiezen een design bed!

Story Highlights
  • Ook een designbed voor senioren
  • Kies voor een designbed op maat
  • Een designbed biedt optimale ondersteuning

De aanschaf van een seniorenbed kan voor veel mensen een hoge drempel zijn. Je wordt ouder en gaat andere eisen stellen aan een bed, maar een seniorenbed heeft direct weer zo’n stoffig imago. Dat is echter volkomen onterecht: de tijd dat seniorenbedden alleen verkrijgbaar zijn in standaardmodellen hebben we al lange tijd achter ons gelaten. Ook senioren kunnen kiezen voor een design bed op maat, een bed dat volledig is afgestemd op de persoonlijke behoeften. Dat zorgt niet alleen voor een goede nachtrust, design bedden zijn ook een verrijking voor de slaapkamer.

Een bed voor senioren

Wanneer je wat ouder wordt, merk je dat het opstaan wat moeilijker wordt. Daarom is het fijn om een wat hoger bed te hebben. Een elektrisch verstelbaar bed is dan helemaal ideaal, zeker met het oog op de toekomst. Vroeger kozen mensen dan voor een seniorenbed. Dit was in de meeste gevallen een simpel ontwerp in hout look. Je zag in een oogopslag dat het een speciaal bed voor ouderen was. Zo’n bed past vaak niet bij de leeftijd van de gebruiker en al helemaal niet bij het interieur. Gelukkig is er nu veel meer keuze qua model, materiaal en looks. Seniorenbedden van nu doen niet onder voor een ‘gewoon’ bed.

Een design bed voor senioren

Een seniorenbed heeft een aantal belangrijke kenmerken. Zo heeft dit bed een hogere instap wat het makkelijker maakt om op de staan. Daarnaast kan er voor veel verschillende opties gekozen worden die het slapen nog comfortabeler maken. Ook senioren kunnen kiezen voor een design bed: een bed dat volledig wordt aangepast aan de persoonlijke behoeften. Een design bed is heel mooi om te zien en past volledig bij het huidige interieur. Bovendien is het bed uit te breiden met allerlei accessoires zoals bijvoorbeeld nachtkastjes. Bij een beddenspecialist zoals De Suite kun je in één keer een slaapkamer aanschaffen waarbij de verschillende elementen perfect op elkaar zijn afgestemd.

Een design bed op maat

Bij een bed gaat het natuurlijk om veel meer dan de looks alleen. Het is belangrijk dat een bed volledig is afgestemd op jouw lichaam. De keuze van een goed matras is bijvoorbeeld voor ieder persoon verschillend. Jouw lichaamsbouw en persoonlijke voorkeuren bepalen welk matras voor jou geschikt is. Het is ook belangrijk om rekening te houden met je lengte. Voornamelijk lange mensen hebben nogal eens problemen om goed te slapen in een standaard bed. Daarom is het altijd aan te raden om te kiezen voor een op maat gemaakt bed waarbij de bodem en het matras jouw lichaam optimaal ondersteunen. Een design bed op maat zorgt voor de nachtrust waar jij behoefte aan hebt, zeker wanneer je een dagje ouder wordt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button