Klussen

Nieuwe trap aan laten leggen in jouw huis of toch liever laten renoveren?

Een trap is natuurlijk een enorm belangrijk onderdeel van je woning. Je hebt hem immers nodig om op de eerste verdieping en eventueel de tweede verdieping te komen. Begint deze te verslijten, dan is het op een gegeven moment wel nodig om hem te vervangen of te laten renoveren. Maar wat kun je nu het beste doen, je trap laten renoveren of gewoon een nieuwe laten plaatsen? In dit artikel helpen we jou bij die keuze! 

Jouw trap laten renoveren 

Het renoveren van een trap is een hele klus, maar kost over het algemeen minder tijd dan het plaatsen van een nieuwe trap. Traprenovatie houdt over het algemeen in dat je jouw bestaande trap voorziet van een nieuwe bekleding die bestaat uit laminaat of massief hout. In de meeste gevallen worden alle belangrijke onderdelen van de trap onder handen genomen: de traptreden, de stootborden en de trapwangen. Je kunt er ook voor kiezen om slechts bepaalde onderdelen te laten renoveren, afhankelijk van de staat van de trap en jouw budget. Renovatie van trappen is vooral voordelig als het gaat om complexe en dure trappen, die je bijvoorbeeld vaak tegenkomt in oudere rijtjeswoningen of in appartementsgebouwen. Het renoveren van een trap neemt ongeveer 1 of 2 dagen in beslag en valt dus wel mee qua tijd. Renovatie is vaak de meest voordelige oplossing, maar we raden je wel aan dit altijd door een specialist te laten doen, zoals trappenbedrijf De Vries Trappen.  

Jouw trap laten vervangen 

Klopt er iets niet in de constructie van de trap, of is de constructie niet meer in zijn geheel te redden? Dan is het renoveren van de trap geen optie en is het belangrijk dat je hem laat vervangen. Met een renovatie behoudt je namelijk de onderconstructie. Is deze niet goed, dan gaat de renovatie weinig zin hebben. Een nieuwe trap zal wel heel wat meer tijd kosten. De levertijd van een trap is gemiddeld twee maanden. Het plaatsen van de nieuwe trap is echter in een dag gedaan. Het is dus niet zo dat je een paar dagen niet je bovenverdieping kunt bereiken. Een nieuwe trap laten plaatsen zal ongetwijfeld meer geld kosten dan het renoveren van een trap, maar je moet wel bedenken dat je met een nieuwe trap waarschijnlijk de rest van je leven vooruit kunt. Ter vergelijking: de gemiddelde prijs voor het renoveren van een trap is 3000 euro en de prijs van een nieuwe trap zal rond de 4200 euro liggen. Het verschil is dus niet aanzienlijk groot. Is de constructie van jouw trap aan vervanging toe? Kies dan voor een nieuwe trap!

Gerelateerde artikelen

Back to top button