Hypotheek

Lastig om een hypotheek te krijgen? NIBC Direct ondersteunt jou met maatwerk!

De woningmarkt heeft op dit moment met vele problemen te kampen. Zo blijven de prijzen van koopwoningen alsmaar stijgen, waardoor het voor veel mensen vrijwel onmogelijk is geworden om een passende hypotheek te kunnen krijgen. Zo’n lastige pakket vraagt om maatwerk. Iets waar veel hypotheekverstrekkers hun handen vanaf trekken, maar waar NIBC Direct jou graag in ondersteunt. In dit artikel lees je wat het maatwerk van NIBC Direct inhoudt. 

De vraag naar maatwerk

Tegenwoordig lijken hypotheekverstrekkers een standaardprofiel te verlangen: welvarende tweeverdieners met een flinke spaarpot. Wijk je af van deze ‘standaard’, dan is je positie op de woningmarkt simpelweg benard. Waar hypotheekverstrekkers voorheen regelmatig maatwerk toepasten voor mensen die niet pasten in de standaard voorwaarden voor een hypotheekaanvraag, zijn zij hier na een kritische brief van de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) terughoudend in geworden. Terwijl er op de huidige woningmarkt júist ontzettend veel behoefte is aan maatwerk.

Maatwerk van NIBC Direct

NIBC Direct is een hypotheekverstrekker die nog steeds in maatwerk gelooft. NIBC Direct gaat namelijk uit van het volgende: “Door dingen die vast zitten in beweging te brengen, ontstaan er nieuwe kansen en wordt ‘groei’ mogelijk.”

Dit betekent dat de hypotheekadviseurs van NIBC Direct graag met je meedenken, juist als je niet binnen de standaard voorwaarden voor een hypotheekaanvraag past. Zo zijn we bij NIBC Direct flexibel in leencapaciteit, aflosvormen, rentevaste periode en bijkomende verzekeringen. Bovendien kun je altijd op vrijblijvend oriëntatiegesprek komen, waar één van onze hypotheekadviseurs eerlijk met je bespreekt welke mogelijkheden je hebt.

Je komt in aanmerking voor een maatwerkhypotheek, als:

  • je aan kunt tonen dat je je hoge huurlasten al enige jaren probleemloos betaalt met een vergelijkbaar of lager inkomen;
  • jouw arbeidsmarktperspectief nu en in de toekomst goed is;
  • je een weinig duurzame woning wilt verruilen voor een goed geïsoleerde woning met lage energielasten;
  • je maandelijks spaart en al een aardige financiële buffer hebt opgebouwd;
  • je totale maandlasten (incl. onderhoud, verzekeringen en gemeentelijke lasten) na de koop lager liggen dan de lasten die je als huurder hebt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button