Klussen

Klussen? Gebruik deze trap of ladder!

Als je gaat klussen op hoogte, kun een trap of ladder natuurlijk niet ontbreken. Het zorgt ervoor dat je veilig, handig en comfortabel aan de slag kunt gaan. Wil je weten welke trap of ladder je nodig hebt voor jouw klus? Je leest het in dit artikel!

1. Huishoudtrap

Deze trap heeft iedereen wel in huis: de huishoudtrap. Een lage trap met platte treden en een platform, waar je eenvoudig op- en af kunt stappen. Dit ‘opstapje’ is voornamelijk geschikt voor kleine, kortdurende klussen in- en om het huis. Als je een schilderijtje op wilt hangen, een wandje wilt schilderen of de ramen gaat lappen bijvoorbeeld. 

2. Dubbele trap

Als je voor jouw klus nét iets hoger wilt kunnen reiken of samen op enige hoogte wilt werken, is een dubbele trap een geschikte optie. De dubbele trap lijkt op de huishoudtrap, maar is vanaf beide kanten te gebruiken. Dit maakt deze trap geschikt om met z’n tweeën tegelijk te gebruiken. Dubbele trappen zijn er in diverse afmetingen: zo kunnen er verschillende werkhoogtes mee worden bereikt. 

3. Reformladder

Wil jij graag een multifunctionele ladder bestellen? Een reformladder kun je gebruiken als rechte ladder, maar ook als dubbele ‘trap’. Je kunt er daardoor verschillende werkhoogtes mee bereiken, waardoor de ladder voor talloze klussen in te zetten is. Een reformladder wordt regelmatig gebruikt voor buitenklussen, zoals het schoonmaken van de dakgoot en het schilderen van de kozijnen.

4. Telescoopladder

Voor klussen op grote(re) hoogte is een rechte ladder veelal de beste optie. Bijvoorbeeld als je op het dak wilt klussen. Deze ladder laat je simpelweg tegen een wand leunen. Een nadeel: rechte ladders zijn vaak groot om op te bergen. Een telescoopladder biedt dan de uitkomst: dit is een rechte ladder, die zeer compact in te schuiven is. Dit maakt de ladder eenvoudig op te bergen en te vervoeren. 

5. Vouwladder

Een vouwladder is het geschikte exemplaar voor vrijstaand gebruik. Deze ladder is door diverse schakelpunten namelijk in allerlei vormen te vouwen. Zo kan met een vouwladder een rechte-, trap- en brugvorm gecreëerd worden. Dit maakt een vouwladder zeer handig voor snoeiwerk en (buiten)schilderwerk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button