Keuken

Keukenkast indeling

Story Highlights
  • Keukenkastjes en lades hoeven geen chaos te worden
  • IKEA kan je helpen bij het indelen van lades en kasten
  • Gebruik de ruimte zo optimaal mogelijk

De inrichting van een keukenkast is best belangrijk. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk van je spullen kwijt kunnen. Je zoekt dus vooral een praktische indeling van de keukenkast. Het is vaak ideaal dat je vooral veel hoogte hebt. Daar kun je veel in kwijt. Kies dan wel voor spullen die je niet dagelijks hoeft te gebruiken, dat is wat onhandig.

Handige indeling keukenkastjes

Wil je eindelijk wel eens een handige indeling van de keukenkasjes? Zorg dan in elk geval dat je gaat werken met een dubbele bestek lade. In de praktijk is een besteklade vaak slechts voor de helft gevuld, zeker als je het grotere bestek – en dat is wel zo handig- elders opbergt. Dan houd je dus veel ongebruikte ruimte over in de lade. Door slim een dubbele laag in de lade te maken, kun je twee keer zoveel bestek kwijt in dezelfde ruimte. Je koopt tegenwoordig ook al dubbele besteklades bij de bekende keukenspecialisten. Andere opties zijn bijvoorbeeld schuifbare draadmanden in de lades of een dubbele tray.

Pannenkast inrichten

De pannenkastjes zijn vaak niet het toonbeeld van orde en netheid. Omdat er niet efficiënt opgeruimd wordt, gaat veel ruimte verloren. Dat moet en kan een stuk efficiënter. Kies bijvoorbeeld voor rekjes waardoor je praktisch de pannen kunt stapelen. Je hebt ook handige pannenrekjes, je hebt zelfs verstelbare pannenrekjes, ook al in tal van verschillende vormen.

IKEA kast indeling

Kies je voor een IKEA kast, dan is het indelen helemaal niet moeilijk meer. Sterker nog, het is een fluitje van een cent. Kies je voor bijvoorbeeld de alom bewierookte METOD indeling van IKEA, dan kies je voor een zeer praktische indeling. Vaak is het zo dat de keuken een verzamelplaats wordt van allerlei spullen die je zeker niet elke dag gebruikt, en bepaalde spullen slechts sporadisch. Toch wil je ze wel graag altijd in de buurt hebben. Het kan met de IKEA kast indeling. IKEA heeft namelijk alles; van besteklades tot inbouwprullenbakken. Het brengt orde in de keuken en dat werkt en kookt een stuk plezieriger. De Zweedse specialist heeft alles in huis op het gebied van lade inrichting en besteklades, inbouwprullenbakken, keukenplanken en lades en ook scharnieren en dempers. Daar red jij je verder wel mee.

Keukenkast met laden

Als je echt maatwerk wenst en optimaal gebruik wenst te maken van de ruimte die je hebt, kies dan voor het op maat laten maken van de verschillende lades. Dat doe je helemaal als je al niet al te veel ruimte tot je beschikking hebt. Je kunt prima de lades op maat laten monteren, waarna je de lades nuttig en naar eigen wens inricht. Ook handig is een zogenaamde draaicarrousel of een uittrekbare hoekkastinrichting. Probeer in elk geval steeds alle mogelijke ruimte goed te gebruiken. Laat nooit ruimte verloren gaan. Met een organizer kun je de grote lades eenvoudig inrichten. Je hebt ze in tal van verschillende uitvoeringen. Je kunt ook kiezen voor een zelfgemaakte indeling, waarbij je gebruik maakt van multiplex plaatjes. Ook de standaard inzetbakken helpen je de lades goed in te richten, net als verstelbare bakken dat heel goed kunnen.

Kwestie van gewoon je gezonde verstand gebruiken

Hoe dan ook; het is prima mogelijk om geen chaos te maken van de keukenkastjes en lades. Integendeel. Er zijn voldoende opties die ervoor zorgen dat je alles gewoon bij de hand hebt. Berg die spullen die je minder vaak gebruikt in de hoogte op en je houdt al heel veel ruimte over. Goed inrichten is ook een kwestie van je gezonde verstand gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button