Verhuizen

Jouw pand snel en gemakkelijk verkopen

Wil jij jouw woning of beleggingspand verkopen? Dan zal je in beginsel te maken krijgen met een langdurig verkoopproces. Van het opstellen van een verkoopbrochure, tot eventuele kijkers, biedingen en financiering onder voorbehoud. Dit alles bij elkaar maakt de verkoop van een pand een langdurig proces. Althans, wanneer je voor de reguliere verkoop kiest. Je kunt jouw pand ook zonder tussenkomst van een makelaar verkopen. 

Verkoop zonder tussenkomst makelaar 

Het verkopen van een pand zonder tussenkomst van een makelaar klinkt voor veel mensen gek. Wat houdt dit precies in? Voor de verkoop heb je toch altijd een makelaar nodig? Dit is een opvatting die goed te verklaren is, maar terecht is het niet. De meeste verkopen van woningen geschieden inderdaad met behulp van een makelaar. Maar dit is geen vereiste. Je kunt gewoon een huis verkopen zonder makelaar. Er staan namelijk diverse vastgoedspecialisten voor jou klaar als potentiële kopers. Deze specialisten zijn experts op het gebied van vastgoed. Ze doen altijd direct een marktconform bod en kunnen gelijk tot een snelle afhandeling overgaan. Zo kun jij simpel en snel zonder langdurige verkoopprocessen jouw pand verkopen. 

Beleggingspanden gunstig verkopen

Niet alleen voor woningen geldt dat je deze zonder tussenkomst van een makelaar kunt verkopen. Ook beleggingspanden kun je aan de vastgoedspecialisten verkopen. Het sparen van geld op een bankrekening levert tegenwoordig niet veel meer op. In sommige gevallen kan je spaargeld zelfs negatieve rente opleveren. Het is dan ook goed te verklaren dat steeds meer mensen hun geld gaan beleggen. Vooral beleggingspanden zijn populair. Heb jij door de tijd heen ook een mooie vastgoedportefeuille opgebouwd? Maar wil je nu (een deel van) jouw vastgoed verkopen? Verkoop jouw pand(en) dan aan de vastgoedspecialisten. Zo hoef je niet een langdurend verkoopproces te doorlopen. De verkoop is op deze manier snel rond.  

Alle voordelen op een rijtje

Wanneer je een woning of beleggingspand wilt verkopen, heb je dus grofweg twee opties. Je kunt er voor kiezen om een makelaar in te schakelen. Dit is iets dat vaak wordt gedaan omdat men denkt dat dit zo hoort. Er wordt dan een verkoopbrochure opgesteld waarna het pand in de verkoop kan worden gezet. Wanneer potentiële kopers zich aandienen, zullen er bezichtigingen worden ingepland. Na eventuele biedingen volgen er nog een hoop administratieve handelingen. Je moet hierbij onder andere denken aan de financiering onder voorbehoud. Dit alles kost bij elkaar veel tijd. Kies je voor de verkoop van jouw pand zonder tussenkomst van een makelaar? Dan heb je niet met dit alles te maken. Na een marktconform bod kan de verkoop vrijwel direct rond zijn. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button