Interieur

Jouw oude bank weer nieuw leven inblazen: dat doe je zo!

Ziet jouw oude bank er niet meer zo netjes uit, maar zit hij eigenlijk wel nog fijn? Dan is het zonde om de bank weg te doen, vooral aangezien een nieuwe bank behoorlijk prijzig kan zijn. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat je oude bank er weer als nieuw uit komt te zien. In dit artikel zetten we een aantal van die manieren op een rij!

Een bankhoes voor je oude bank 

Als een bank veel gebruikt wordt, is het logisch dat er kleine beschadigingen op komen in de loop der tijd. Dit betekent echter niet dat de bank niet meer comfortabel is en niet meer gebruikt kan worden. Maar je wil natuurlijk wel dat de bank er goed uitziet, zodat je woonkamer netjes blijft. Veel mensen met dit probleem kiezen er vandaag de dag voor om dit probleem op te lossen met een bankhoes. Het is een heel stuk goedkoper dan het laten stofferen van je bank en de hoezen die je vandaag de dag kunt kopen zien er erg mooi en netjes uit. Het is zelfs mogelijk om je bank met een stoffen bankhoes te bekleden in dezelfde kleur als je bank zelf. Zo valt de bankhoes zelfs amper op. Ben je op zoek naar een plek waar je hoezen van hoge kwaliteit kunt kopen? Kijk dan eens op www.bankhoezen.nl

Je bank reinigen met een stoomreiniger

In plaats van het gebruiken van bankhoezen kun je er ook voor kiezen om je bank regelmatig te reinigen met een stoomreiniger. Dit kan niet bij iedere soort stoffen bank, dus vraag dit wel even na bij de verkoper. De meeste banken kunnen hier goed tegen en het is een prima manier om de meeste vlekken uit de bank te krijgen. Een stoomreiniger is niet goedkoop, maar het opnieuw laten stofferen van een bank is een stuk duurder. Een extra voordeel van het schoonmaken van je bank met een stoomreiniger is dat bacteriën door de hitte van het stoom ook weg worden gehaald. Tussendoor kun je de stof van de bank bijhouden door vlekken eraf te poetsen met een beetje lauw of warm water en groene zeep. Het is dan wel belangrijk dat je zorgt dat je alle groene zeep van de bank af poetst en deze daarna goed droog maakt. Doe je dit niet, dan kan het strepen achterlaten in de stof.

Gerelateerde artikelen

Back to top button