AccessoiresWoontrends

Je tafel beschermen tegen beschadigingen en vlekken

Heb jij een mooie eettafel in huis staan en wil je hier geen beschadigingen op krijgen. Dan is het verstandig om eens te kijken naar een tafelzeil. Deze beschermt je tafel niet alleen tegen beschadigingen maar ook tegen vlekken. Vaak wordt er gedacht dat een tafelzeil alleen gebruikt wordt tijdens het eten. Alleen niet is minder waar. Er zijn namelijk een heleboel dingen waar je een tafelzeil voor kunt gebruiken. Dit maakt het echt een goed te gebruiken product. Een zeil is ook gemakkelijk te reinigen met een vochtig doekje. Gebruik nooit bijtende middelen om het schoon te maken. Het is aan te raden hiervoor een sopje te maken met een druppel afwasmiddel. In deze blog zullen wij een aantal opties benoemen.

Waar kun je tafelzeil voor gebruiken?

Een tafelzeil is een multifunctioneel product. Je kunt het namelijk voor meer dan alleen voor tijdens het eten gebruiken. Alleen je vraagt je wellicht af voor wat dan precies. Hieronder zullen wij een aantal dingen noemen waar je een tafelzeil zoal voor kunt gebruiken:

  • Ontbijt, lunch en diner: zoals hierboven al eventjes kort benoemd is dit de bekendste. Vaak wordt een tafelzeil alleen gebruikt voor tijdens het eten. Zelfs eigenlijk alleen maar tijdens het avondeten. Alleen kun je het ook gebruiken voor tijdens het ontbijt en de lunch. Dit geeft ook gelijk een opfleurend effect aan de tafel. Het zorgt ook dat je de tijd neemt voor je maaltijd.
  • Tijdens de borrel: ben je lekker van het borrelen met vrienden of familie? Dan is het verstandig om een tafelzeil te gebruiken. Er staan veel hapjes en drankjes op tafel en er gaat nog wel eens wat om. Het is natuurlijk zonde als je vlekken in je tafel over houdt aan de gezellig middag of avond.
  • Spelletjes doen: ben je iemand die heel erg houdt van spelletjes doen? Dan is het goed als de ondergrond vlak is. Hier kan een tafelzeil ook goed bij helpen. Bij het doen van spelletjes horen ook hapjes en drankjes. Dat is dus twee vliegen in één klap! Want je voorkomt vlekken en zorgt voor een vlakke ondergrond.
  • Knutselen met of zonder de kinderen: tijdens het knutselen kan er nogal een troepje ontstaan. Niet alleen met maar ook zonder de kinderen. Bij het knutselen gebruik je scharen, lijm en ook vaak glitters. Dan is het goed om hier een tafelzeil onder te leggen. Want lijm wil je zeker niet in je tafel hebben!
  • Puzzelen: ben je een echte puzzel fanaat? Dan is een tafelzeil zeker aan te raden. Hiermee zorg je net als bij spelletjes doen voor een vlakke ondergrond. Hierdoor passen je puzzelstukjes perfect in elkaar zonder dat je hobbels en bobbels hebt. Want niks is vervelender dan dat!

Gerelateerde artikelen

Back to top button