InterieurWoonkamerWoontrends

Geef je woonkamer een make-over met deze 4 tips

Heb je het gevoel dat je woonkamer wel een opknapbeurt kan gebruiken? En ben je dan ook helemaal klaar om je woonruimte een frisse, nieuwe look te geven? Dan zijn de opties waar je mee kunt beginnen eindeloos. Maar waar moet je beginnen? In dit artikel helpen we je verder hoe je het beste kunt starten om jouw woonkamer een nieuwe look & feel te geven.

Tip 1. Begin met het bepalen van een budget

De eerste stap bij het plannen van een make-over van je woonkamer, is het bepalen van een budget. Als je weet hoeveel geld je te besteden hebt, dan kun je jouw project op schema houden en ervoor zorgen dat het binnen de financiële grenzen blijft.

Neem de tijd om te beoordelen welke delen van de kamer de meeste aandacht nodig hebben, zoals nieuw meubilair of muurverf, zodat je het geld slim kunt verdelen in potjes. 

Tip 2. Kies een kleurenschema

Het kiezen van een kleurenschema is een belangrijke beslissing als het gaat om een nieuwe look & feel van je woonkamer. Je wilt kleuren die bij jouw smaak passen, maar wel dat ze op elkaar zijn afgestemd. 

Begin dan ook met het kiezen van één of twee hoofdkleuren als basis. Dit zet de toon voor de hele kamer. Kijk vervolgens naar accentkleuren die balans en contrast aanbrengen. Neutrale tinten zoals grijs, wit en beige passen goed in elke ruimte, maar wees niet bang om creatief te zijn! Opvallende kleuren kunnen persoonlijkheid en stijl in een woonkamer echt naar voren brengen.

Tip 3. Extra sfeer met een haard

Als je een wat groter budget hebt, dan kun je extra sfeer toevoegen met een haard. Of je nu kiest voor een houtkachel kopen of een elektrische haard, je creëert gegarandeerd de perfecte sfeer voor jouw ruimte. Elektrische haarden zijn eenvoudig te installeren en hebben geen ventilatie nodig – gewoon aansluiten en genieten! Ze zijn er in alle soorten en maten, dus het is eenvoudig om er een te vinden die bij je stijl past. 

Als je op zoek bent naar een haard die zowel sfeervol is als veel warmte afgeeft, dan is een houtkachel wellicht de juiste keuze voor jou. Het is belangrijk om voordat je gaat beginnen met je make-over de keuze te maken waar de haard moet komen. De plek van een houtkachel heeft namelijk, doordat er een rookkanaal nodig is, veel invloed op de rest van de make-over.

Tip 4. Meubels en accessoires

Als je bovenstaande beslissingen hebt gemaakt, dan is het tijd om na te denken over meubels en accessoires. Wat wil je houden, en wat past niet meer bij je nieuwe inrichting? Zodra je dit hebt besloten, dan is het tijd om inspiratie op te doen!

Wanneer je weet je wat je allemaal nodig hebt, dan kun je spullen gaan aanschaffen. Een geweldige manier om geld te besparen, is door tweedehands meubels te kopen bij kringloopwinkels. Maar als op zoek bent naar iets moderns, dan is het wellicht interessanter om nieuwe spullen te kopen. Investeer in dat geval in meubels en accessoires van kwaliteit, zodat je jarenlang kunt genieten van je nieuwe spullen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button