Woontrends

Huis verkopen? Zo zorg je voor succesvolle verkoopfoto’s 

In 2023 stonden huizen in Nederland gemiddeld slechts 42 dagen te koop, wat relatief kort is. Het lijkt erop dat het tegenwoordig niet veel moeite kost om je huis te verkopen. Hoewel het verkopen van je huis makkelijk lijkt, is het toch belangrijk dat je huis goed wordt gepresenteerd met succesvolle verkoopfoto’s. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis er op zijn allerbest uitziet? Hieronder vind je een aantal belangrijke tips die je kunt toepassen. Mocht je meer informatie willen hebben over bijvoorbeeld het verkopen van je huis, zoek dan contact op met VDH wonen een makelaar in Den Bosch

Een grote schoonmaak

Een huis vol rommel en viezigheid oogt een stuk minder aantrekkelijk. Daarom is het van groot belang om te beginnen met een grote schoonmaak. Begin met het verwijderen van zoveel mogelijk rommel en kleine voorwerpen, omdat deze alleen maar afleiden op foto’s. Na het opruimen is het verstandig om een grondige schoonmaakbeurt te geven. Vergeet hierbij niet de ramen, spiegels en glasoppervlakken schoon te maken, aangezien vlekken op foto’s sneller opvallen dan met het blote oog. Vergeet ook zeker niet de wc en badkamer mee te nemen.

Berg bepaalde spullen op

Sommige spullen wil je liever niet zien op de verkoopfoto’s, denk bijvoorbeeld aan een prullenbak, wasmanden en voorwerpen van huisdieren. Deze spullen associeren mensen al gauw met vervelende luchtjes en viezigheid. Maar ook persoonlijke spullen zoals tassen, kleding, speelgoed en foto’s kun je beter tijdelijk opbergen. Dit soort spullen maakt een huis over het algemeen een stuk rommeliger en het oogt minder ruimtelijk.

Creëer meer ruimtelijkheid

Natuurlijk wil je dat je huis zo ruimtelijk mogelijk overkomt, en gelukkig zijn er enkele handige tips waarmee je dit kunt realiseren. Maak vooral gebruik van daglicht, open hiervoor de gordijnen, een lichte kamer oogt namelijk een stuk ruimtelijker. Zorg er tevens voor dat de kamers niet overvol zijn met spullen, berg bijvoorbeeld tijdelijk je jassen en schoenen op in een kast. Heb je grote meubels, zoals bijvoorbeeld een grote bank, dan kan dit een ruimte veel kleiner doen ogen. Zet bijvoorbeeld tijdelijk voor de foto’s en bezichtigingen een kleiner exemplaar neer. 

Voeg huiselijkheid toe

Voor de verkoopfoto’s het belangrijk dat het huis schoon en opgeruimd is, maar een beetje huiselijkheid en warmte mag ook niet ontbreken. Bij het bekijken van de foto’s moeten potentiële kopers een positief en warm gevoel krijgen. Zet bijvoorbeeld een bos bloemen op de tafel, verlicht eventuele donkere hoekjes met een sfeervolle lamp, maak het bed op met je mooiste beddengoed, en plaats enkele mooie accessoires in de badkamer. Je huis mag immers best een uitstraling van warmte en huiselijkheid hebben, het kopen van een huis is vaak ook een kwestie van gevoel.

Om je huis klaar te maken voor verkoop is het vooral belangrijk om je huis schoon en opgeruimd te hebben, berg onnodige en persoonlijke spullen op, zorg voor een ruimtelijk effect door daglicht binnen te laten en vergeet tot slot zeker geen warmte en huiselijkheid toe te voegen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button