Interieur

De stoelen in jouw huis

In huis hebben we verschillende soorten stoelen staan met elk hun eigen kenmerken. Zo hebben we fauteuils, eetkamerstoelen, barkrukken en bureaustoelen. De ene stoel is erg functioneel, zoals een bureaustoel, waar de andere stoel vooral bedoeld is om lekker in te ploffen en te relaxen. We bespreken ze allemaal met je in dit artikel.

Eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen; we beginnen er de dag met een lekker ontbijtje, tussendoor lunchen we er wat en ´s avond ploffen we er op neer voor een heerlijk diner. Veel mensen kiezen ervoor om voor allemaal dezelfde stoelen te kiezen, zodat er één mooi geheel ontstaat rond de eettafel. Anderen kiezen er juist voor om de stoelen te mixen en matchen met elkaar.  

Barkrukken

Barkrukken kopen is tegenwoordig steeds populairder aan het worden. Dit komt doordat veel mensen voor een kookeiland kiezen als ze een nieuwe keuken laten plaatsen. Barkrukken zijn dan ideaal om aan een kookeiland te plaatsen. Zo kun je even rustig genieten van een kopje koffie, een lekker broodje óf in contact blijven met degene die aan het koken is. Barkrukken vind je echter niet alleen in de keuken; ook in een mancave misstaan ze zeker niet. 

Fauteuils

Fauteuils zijn de échte relaxstoelen. Plof lekker op de stoel na een lange werkdag en kom heerlijk tot rust. Fauteuils zijn er in verschillende soorten, zoals een relaxfauteuil of draaifauteuil. De namen zeggen het eigenlijk al; de ene is rond te draaien, de ander heeft een uitklapblaar voetensteuntje om écht lekker te kunnen relaxen. Zo is er voor iedereen een perfecte fauteuil te vinden. 

Bureaustoelen 

Bureaustoelen zijn daarentegen weer hartstikke functioneel. Vooral nu er tegenwoordig veel wordt thuisgewerkt, is een goede bureaustoel haast onmisbaar geworden. Een goede bureaustoel is aanpasbaar naar jouw lichaam. Op die manier kun je de bureaustoel zó stellen, dat jouw lichaam goed wordt ondersteund tijdens de werkdag. Hiermee voorkom je lichamelijke klachten, pijn of kramp. 

Hoe kies je de juiste stoel?

Ieder lichaam is anders en een stoel is in de basis bedoeld om je lichaam te ondersteunen. Bureaustoelen kies je dan ook echt uit op een individu, omdat deze goed aanpasbaar moeten zijn. Eetkamerstoelen worden door meerdere mensen gebruikt en die kies je dan ook niet uit op individu. Denk goed na over het doel van de stoel. Hoeft de stoel alleen lekker te zitten tijdens het eten? Dan kun je kiezen voor een rechte stoel met stevige zitting. Is de stoel ook bedoeld voor lange spelletjesavonden of borrels? Dan kun je ook kiezen voor een iets grotere en comfortabelere stoel. Bovendien moet een stoel goed passen bij de hoogte van een tafel; met name bij eetkamerstoelen en de eettafel moet dit goed op elkaar zijn afgesteld. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button