Tuin

Hoe ontwerp je een kleine tuin?

Of je nu je klein huisje hebt en deze wilt aanvullen met een gezellige buitenruimte, of het dakterras van je appartement wilt opfleuren, er zijn genoeg ontwerptechnieken die je kunt gebruiken om je kleine tuin te maximaliseren. Maar hoe pak je dat aan? Hieronder lees je hoe je een kleine tuin ontwerpt die bij jouw stijl past. En hoe je voor meer privacy kunt zorgen en de ruimte optimaal kunt benutten. Lees snel verder!

Waar gebruik je de ruimte voor?

Neem goed de tijd om na te denken over hoe je de buitenruimte wilt gebruiken. Wil je er bijvoorbeeld een leuke ontmoetingsplek van maken voor vrienden, of ben je op zoek naar een rustige omgeving om te ontspannen? Als je eenmaal een idee hebt van de algehele sfeer die je wilt creëren, kun je beginnen met het plannen van de details.

Maatwerk

In een kleine tuin is het belangrijk om het juiste meubilair te kiezen. Als je niet veel ruimte hebt, kies dan niet voor grote, logge meubels omdat deze de tuin klein doen lijken en de beweging van mensen in de tuin bemoeilijken. Voor een kleine tuin is het juist belangrijk dat je werkt met meubels en accessoires op maat. Zo benut je namelijk goed alle ruimte die er is en ontstaan er geen verloren hoekjes. Denk aan een zelfgemaakt hoekbankje met daarin loungekussens.

Beplanting en kleuren

Planten zijn ontzettend belangrijk voor een mooie tuin, maar het is goed om je plantenkeuze te beperken tot de grootte van de tuin. Overweeg om potten te gebruiken die weinig ruimte innemen. Kies planten die passen bij de stijl die je wilt creëren, maar let er ook op dat ze passen bij de hoeveelheid zonlicht die je tuin ontvangt. Speel met kleuren om je tuin op te fleuren!

Privacy

Als je in een drukke stad woont, is privacy waarschijnlijk iets waar je behoefte aan hebt. Overweeg het gebruik van houten schermen om een ​​afscherming rondom je tuin te maken. Hierdoor heb je privacy en voeg je ook structuur aan de tuin toe. 

Voeg persoonlijkheid toe

Er is niets beters dan een tuin die echt bij je persoonlijkheid past. Voeg daarom leuke decoratieve items toe, zoals een buitenschilderij, windgong of een mooi beeld. Voeg ook wat gekleurde lantaarns of lampionnetjes toe, dat maakt het geheel gezelliger.

Of je nu een rustige plek wenst om te ontspannen, een plaats om gezellig samen te komen met vrienden of gewoon een hoekje wilt om van de frisse lucht te genieten. Met het juiste meubilair, beplanting, privacy en decoratieve accenten haal je het meeste uit een kleine tuin. Veel succes en geniet ervan!

Gerelateerde artikelen

Back to top button