Accessoires

Hoe kies je het juiste rouwboeket? 3 tips

De dood is een absolute zekerheid in ons leven. Toch staan we hier liever niet te vaak bij stil. We leven ons leven en hopen dat we dit nog lang mogen doen. Samen met de mensen die ons dierbaar zijn. Toch ontkom je er niet aan dat er soms iemand in je nabije omgeving sterft. Mensen waar je veel van houdt. Op zo’n moment wil je hem of haar nog graag een laatste eer bewijzen. Meestal wordt dit met een rouwboeket gedaan. Dit is een liggend boeket dat op de kist kan worden geplaatst.

Het laatste wat je nog voor hem of haar zal doen. Daarom wil je er ook zeker van zijn dat je het juiste boeket kiest. Maar hoe kies je het juiste rouwboeket? Waar denk je aan? Met behulp van de volgende vier tips hopen we de zoektocht iets gemakkelijker te maken.

1.      Lees de rouwkaart zorgvuldig door

In de meeste gevallen ontvang je een rouwkaart met informatie over het afscheid. Vaak wordt hier ook cruciale informatie in gezet. Bijvoorbeeld van welke kleuren de overledene hield of welke bloemen hij of zij graag had gezien. Soms worden hier ook de wensen van de nabestaanden kenbaar gemaakt. Belangrijk om hier natuurlijk rekening mee te houden.

Staat er verder niets over bloemen op de rouwkaart? Dan kun je hier meestal zelf een invulling aan geven. Vind je dit lastig? Dan kun je dit ook overlaten aan de bloemist. Aan de hand van enkele vragen zullen zij bepalen welk boeket het meest geschikt is.

2.      Spoedig bestellen

Wees je ervan bewust dat je niet te lang de tijd kunt nemen voor het bestellen van een rouwboeket. In ons land is het vanzelfsprekend om iemand binnen circa vijf dagen te begraven. Het boeket moet voor die tijd natuurlijk al op de locatie aanwezig zijn. Als het rouwboeket geheel op maat moet worden, kan dit even duren. Bestel daarom zo spoedig mogelijk en geef duidelijk aan wanneer het boeket uiterlijk bezorgd moet worden. Gebruik hierbij altijd de datum van de dag voor het afscheid. Zo weet je zeker dat het boeket op tijd binnen is voor het afscheid. Bovendien houdt de bloemist er dan rekening mee dat de bloemen die dagen op het mooist zijn.

3.      Afscheidstekst

Naast het rouwboeket is het ook mogelijk om een afscheidstekst op een rouwlint te plaatsen. Dat is best lastig. Want wat schrijf je? Simpelweg de namen van jouw gezin? Een mooie quote? Of een tekst die voor jullie gewoon veel betekenis had. Het maakt eigenlijk niet uit. Alles is mogelijk. Belangrijk is dat je dicht bij je gevoel blijft en uit je hart spreekt. Als de boodschap recht uit je hart komt, kan deze nooit verkeerd vallen.

Vind je het echt heel lastig om de juiste boodschap te bedenken? Dan zijn er online ook tal van voorbeeldteksten te vinden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button