Interieur

Hoe breng je sfeer aan in een ruimte?

Een woning inrichten is heel erg leuk, maar niet altijd eenvoudig. Je moet namelijk zorgen dat je je huis tot een fijn thuis maakt maar je moet ook binnen je budget blijven. Het is de kunst om het aangename met het nuttige te combineren. Een goede manier om sfeer in je kamer aan te brengen, is aan de hand van de juiste raamdecoratie. Goede raamdecoratie is namelijk niet alleen een heel mooie toevoeging aan je kamer, het is ook belangrijk voor het reguleren van de lichtinval. Als de zon fel op je ramen schijnt, dan is het fijn om deze te kunnen blokkeren. Welke opties zijn er om aan de hand van raamdecoratie je kamer stijlvol te maken? 

Wil je een blikvanger of een subtiel gordijn in huis halen? 

Je kunt de ramen van je woning gebruiken om contrast in je kamer aan te brengen. Heb je grote hoge ramen, kijk dan eens of bijvoorbeeld shutters of vouwgordijnen iets voor je zijn. Shutters zijn gemaakt van grof materiaal en drukken hun stempel op de uitstraling van je kamer. Dat kan heel stijlvol zijn. Vouwgordijnen zijn rustiger, maar juist door de lichtinval via deze gordijnen, voegen zij warmte aan je kamer toe. Het stof zorgt tevens voor geluidsisolatie waardoor deze gordijnen ook zorgen dat je kamer minder echoot. Kijk daarom altijd goed naar wat je kamer nodig heeft en kijk dan of je esthetische voorkeuren ook praktische oplossingen bieden. 

Wie zei dat een rolgordijn saai was? 

De meest gekozen vorm van raamdecoratie is nog altijd het rolgordijn. Dit gordijn wordt door sommigen gezien als saai, maar dan weten zij niet wat er allemaal verkrijgbaar is. Een rolgordijn is beschikbaar in de prachtigste kleuren en designs waardoor je een heel mooie toevoeging aan je kamer kunt realiseren. Ga bijvoorbeeld voor een rolgordijn op maat gemaakt. Let er wel op dat je rolgordijn kindvriendelijk is. Dat houdt in dat een kind zich niet (dodelijk) kan bezeren aan het koord van het gordijn. Wil je graag dat je gordijnen automatisch dichtgaan? Kies dan voor een besturingssysteem dat je eenvoudig met een app kunt bedienen.

Verminder de inkijk met duettes

Je kunt je raamdecoratie ook inzetten om de inkijk te verminderen. In dit geval zijn duettes ideaal. Deze kunnen zo neergehaald worden dat ze slechts een deel van het raam afschermen. Dit kun je eveneens automatisch doen wanneer je het juiste besturingssysteem hebt en de bijbehorende app. Met een duette zorg je ervoor dat onder en boven je raamdecoratie nog voldoende daglicht naar binnen komt, zonder dat voorbijgangers je in de kamer zien zitten. Ook duettes zijn in alle denkbare kleuren beschikbaar, dus informeer naar de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button