Slaapkamer

Heb jij het idee dat je niet meer goed tot rust komt?

Veel Nederlanders hebben niet in de gaten dat zij op een slecht matras liggen te slapen. Zij merken wel dat zij pijnklachten ervaren, maar zij zijn niet in staat om de oorzaak van deze klachten te achterhalen. Negen van de tien keer kunnen de klachten herleid worden naar een verkeerd bed in combinatie met een verkeerd matras. Het goede nieuws is dan dat dit probleem eenvoudig op te lossen is, zonder dat je diep in de buidel hoeft te tasten. Een goed bed hoeft namelijk niet duur te zijn en een goed matras levert je zoveel energie op dat je nooit spijt zult krijgen van deze aankoop. Het enige wat je moet doen, is met de juiste leverancier in zee gaan. In dit artikel krijg je een aantal handige tips zodat je zeker kunt zijn dat jij het juiste bed koopt. 

Begin met een goede basis

Als je op zoek gaat naar een nieuw bed, kijk dan eens of een boxspring 160×200 iets voor je is. Met dit bed heb je de ideale basis gelegd voor je matras. Vervolgens is het tijd om te zorgen dat je het juiste matras kiest. Een goed matras geeft jouw lichaam steun op de punten waar je de steun nodig hebt. Denk hierbij met name aan je rug. Als er namelijk spanning op je rug staat, kom je nooit goed tot rust. Een goed matras kopen, betekent daarom ook investeren in goede nachtrust en dat is een investering die altijd uit kan. Koop je bed en je matras echter wel bij een gerenommeerde aanbieder zoals bijvoorbeeld Swisssense.nl zodat je zeker kunt zijn dat je kwaliteit in huis haalt. 

Wat is voor jou het geschikte dekbed? 

Als je een gemakkelijke slaper bent, kun je vrijwel alles kopen om een comfortabel bed te krijgen. Ben je echter iemand die het ’s nachts heel warm heeft en daardoor wakker komt te liggen, kies dan voor een goed dekbed. In Nederland kan het weer sterk veranderen gedurende het jaar, dus kies dan voor een vier-seizoenen-dekbed. Dit dekbed beweegt met je mee gedurende de seizoenen; is het warm, dan verwijder je een deel, is het koud dan voeg je een deel toe zodat je niet wakker ligt van de kou. Je kunt vier-seizoenen-dekbedden in allerlei varianten krijgen, dus bekijk even wat voor jouw budget geschikt is en wat aansluit bij jouw voorkeuren. 

Wil je nog handige extra’s? 

Wie efficiënt met zijn ruimte om moet gaan, zal het fijn vinden om te horen dat je van je bed ook een opslagruimte kunt maken. Informeer eens naar de mogelijkheden om schuiflades onder je boxspring aan te laten brengen. Ook kun je kiezen voor een elektrische lattenbodem zodat je vanuit je bed comfortabel tv kunt kijken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button