Interieur

Goedkope vloerbedekking met b-keus tapijttegels

Ben jij op zoek naar extra goedkope vloerbedekking? Dan zijn b-keus tapijttegels misschien wel wat voor jou. Dit zijn tapijttegels met kleine productiefoutjes, die vaak niet eens te zien zijn. Het maken van tapijttegels is namelijk een ingewikkeld proces, waarbij een foutje snel gemaakt is. Leveranciers van tapijttegels onderscheiden bijvoorbeeld weeffouten, snijfouten en kleurverschillen tussen tegels uit dezelfde batch. Wanneer dit soort foutjes ontdekt worden, dan wordt de betreffende batch aangeboden tegen absolute bodemprijzen, waardoor jij een koopje hebt. Hieronder leggen we je uit hoe het werkt. 

Tapijttegels met weeffouten

Wanneer een tapijttegel een weeffout bevat, dan betekent dit dat het loopvlak van de tegel niet perfect is geproduceerd. Meestal komt dit doordat de machine die het loopvlak weeft verkeerd stond afgesteld. Het resultaat is dat de machine plekjes over heeft geslagen en/of andere plekjes op de tapijttegel meerdere keren heeft gestikt. Hierdoor is het uiterlijk van de tegels niet helemaal consistent vergeleken met de rest van de batch.

Snijfouten bij tapijttegels

Tapijttegels hebben een vaste maatvoering van 50x50cm of 100x100cm. Deze formaten worden uitgesneden vanuit een groot geweven doek. Staat de machine niet goed afgesteld, dan kan het gebeuren dat er een stukje buiten het doek wordt gesneden. Hierdoor ontstaat een kleinere tapijttegel met een afwijkend formaat. Het resultaat is dat deze tapijttegels niet meer als a-keus verkocht kunnen worden en daarom flink worden afgeprijsd.

Kleine kleurverschillen

Sommige tapijttegels worden gemaakt van garen dat pas achteraf geverfd wordt, wanneer er reeds een doek van geweven is. Wanneer de verfmachine verkeerd staat afgesteld, kan het gebeuren dat het doek niet consistent gekleurd wordt, waardoor er een licht kleurverschil ontstaat wanneer er tapijttegels van het doek gesneden worden. Tapijttegels met een kleurverschil worden gezien als b-keus en daarom met korting verkocht.

Wanneer kies je voor b-keus tapijttegels

De meeste mensen leggen geen b-keus tapijttegels in hun woonkamer of slaapkamer, omdat de uitstraling van deze ruimtes erg belangrijk is. Maar wanneer de uitstraling van de tapijttegels niet uitmaakt en je op zoek bent naar de goedkoopst mogelijke vloerbedekking, dan zijn b-keus tapijttegels een uitstekende keuze. Denk bijvoorbeeld aan vloerbedekking voor in de garage, op zolder of voor in de voortent van de caravan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button