KeukenKlussen

Ga jij jouw keuken verbouwen? Wij geven je een aantal tips!

Als je van plan bent je keuken te gaan verbouwen, komt daar het een en het ander bij kijken. Je hebt vast al helemaal in je hoofd hoe je wil dat jouw nieuwe keuken eruit komt te zien, maar er zijn ook een hoop praktische zaken waar je rekening mee dient te houden. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een budget, het vinden van een aannemer en het creëren van een plek voor je bouwafval. Je wil immers niet dat jouw tuin een bouwput wordt voor een aantal maanden. In dit artikel geven we je een aantal tips om de verbouwing van jouw keuken soepel te laten verlopen!

Een bouwcontainer huren voor jouw project 

Bij een verbouwing krijg je altijd te maken met bouwafval. Dit afval kun je natuurlijk niet zomaar in je tuin laten liggen, het is de bedoeling dat je het afvoert. Dit kan echter een heel gedoe worden, dus het is vaak een betere oplossing om dit te laten doen. We raden je dan ook altijd aan om bij een grote verbouwing bouwcontainers te huren. In zo’n container kun je het bouwafval opslaan en na afronding van de verbouwing kun je de container met het afval erin laten afvoeren door het huurbedrijf. Dit scheelt je een hoop tijd en geregel. Je kunt kiezen uit diverse formaten, dus het is goed om van tevoren een inschatting te maken van de hoeveelheid bouwafval die je kunt verwachten. Vraag indien nodig advies aan het verhuurbedrijf. 

Praktische zaken voor jouw nieuwe keuken

Als je jouw keuken goed onder handen gaat nemen, zijn er een aantal praktische zaken waar je rekening mee dient te houden. Wil je bijvoorbeeld een nieuw gasfornuis in de gerenoveerde keuken, of wil je meteen milieubesparende maatregelen nemen door een inductieplaat te laten installeren? Wil je elektrisch gaan koken, dan is het belangrijk dat je uitzoekt wat je moet doen met de gasleiding. Daarnaast is het goed om na te denken over de hoeveelheid werkruimte die je nodig hebt. Als je altijd alleen kookt, heb je bijvoorbeeld minder ruimte nodig dan wanneer je graag met z’n tweeën kookt. 

Plan ver genoeg vooruit 

De levertijden van een nieuwe keuken kunnen behoorlijk oplopen. Zorg daarom dat je jouw nieuwe keuken ver genoeg van tevoren bestelt. Als je van plan bent om zelf je oude keuken eruit te slopen, raden we je aan dit pas te doen als jij jouw nieuwe keuken binnen hebt. Mocht de levering van de keuken vertraging oplopen, dan zit je namelijk zonder keuken als je de oude al gesloopt hebt. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button