Verhuizen

Een verhuisbedrijf: wat zijn de voor- en nadelen?

Ga jij binnenkort verhuizen en twijfel je nog of je dit zelf wil gaan doen of dat je een verhuisbedrijf in wil huren? Dat snappen we heel goed, want beide keuzes hebben voordelen en nadelen. Welke keuze je het beste kunt maken, hangt natuurlijk af van je situatie. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen van het inhuren van een verhuisbedrijf voor je op een rij, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken!

Wat doet een verhuisbedrijf? 

Een verhuisbedrijf neemt de verhuizing van al je spullen voor je uit handen, zodat je hier niet meer naar om hoeft te kijken. Ze maken een planning voor je, zodat alles op tijd verhuisd en geregeld wordt. Daarnaast beschikken ze over alle middelen die nodig zijn voor een soepele verhuizing: een verhuiswagen, goede verhuisdozen en middelen om makkelijker meubels te kunnen verplaatsen, zoals steekwagens. Je kunt een verhuisbedrijf zelfs alle dozen voor je in laten pakken en eventueel meubels laten demonteren en weer op laten zetten in het nieuwe huis. Heb je een verhuisbedrijf nodig? Er zitten er altijd wel bij jou in de buurt. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een verhuisbedrijf Amsterdam? Een keer zoeken op Google en je bent meteen klaar. 

Wat zijn de voordelen van een verhuisbedrijf? 

Het grootste voordeel van een verhuisbedrijf is natuurlijk dat het jou een hoop tijd en stress scheelt, aangezien alles voor je wordt gedaan en geregeld. Er komt immers veel kijken bij een verhuizing. Daarnaast heeft een verhuisbedrijf natuurlijk veel ervaring in het verplaatsen van meubels en andere spullen. Ze weten precies hoe ze dit het beste aan kunnen pakken en hoe ze alle soorten schade kunnen voorkomen. Mocht er wel iets beschadigd raken, dan is een verhuisbedrijf over het algemeen goed verzekerd voor die schade. Wil je van een dergelijke verzekering profiteren, dan moet je wel voor een erkend verhuisbedrijf kiezen. Dit zijn ervaren vakspecialisten en ten opzichte van andere verhuisbedrijven hebben zij wel gecertificeerde verhuizers in dienst. Zoek op Google bijvoorbeeld naar ‘erkende verhuizers Amsterdam’. Ten slotte is een verhuisbedrijf veel sneller klaar met het verhuizen van al jouw spullen dan je zou zijn als je het zelf doet. Dat scheelt ook weer!

Wat zijn de nadelen van een verhuisbedrijf?

Het grootste nadeel van een verhuisbedrijf zijn de hoge kosten die je betaalt. Hoeveel je betaalt, hangt uiteraard af van hoeveel spullen je hebt en hoe ver ze verhuisd moeten worden. Verhuis je in dezelfde gemeente, dan kost het je heel wat minder geld dan wanneer je bijvoorbeeld van Eindhoven naar Amsterdam gaat verhuizen. Heb je niet meer spullen dan gemiddeld en is de afstand van de verhuizing onder de 20 kilometer? Dan zul je waarschijnlijk zo’n 800 tot 1300 euro betalen voor de gehele verhuizing. Ga je zelf verhuizen, dan ben je waarschijnlijk zo’n 250 euro kwijt, maar dit kost natuurlijk wel meer tijd. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button