Overig

Een nadere blik op de financieringsvormen voor een traplift

In de meeste huizen is het mogelijk om een traplift te plaatsen. Een moderne traplift neemt niet veel ruimte in beslag, en neemt ook niet veel ruimte in beslag. Dit zal je huidige woning waarschijnlijk ook geschikt maken voor het plaatsen van een traplift.

Voor veel mensen is een traplift hierdoor – gelukkig – haalbaar. De traplift is de beste oplossing om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Zeer wenselijk voor veel ouderen en ook voor oudere echtparen. Als dit je muziek in je oren klinkt, is het goed om naar de verschillende financieringsvormen te kijken.

Het kopen van een traplift

De eerste financieringsvorm is de meest voor de hand liggende: een traplift kopen. Er zijn heel veel aanbieders die dit aanbieden en je hebt er heel veel keuze in. Bovendien zijn de prijzen van trapliften behoorlijk verschillend. Er is dus voor elk budget wel een geschikte traplift te vinden.

Kijk ook even naar de WMO-vergoeding. Als je aan bepaalde eisen voldoet, is je gemeente verplicht om de koop en plaatsing van de traplift te regelen. Daaronder valt ook het financieren van de traplift. Als je aan de eisen voldoet, krijg je een traplift gratis. Je hoeft alleen maar een vaste maandelijkse bijdrage te betalen. Het totaalbedrag van deze bijdrage in 2024 was € 19 per maand.

Bij een traplift kopen kun je in ieder geval alle kanten op. Je kunt voor een gloednieuwe variant gaan, maar je kunt ook voor een gebruikte traplift kiezen. Dit kan heel interessant zijn; een gebruikte variant is namelijk (veel) goedkoper dan een nieuwe. Zorg ervoor dat je de juiste keuze maakt tussen de verschillende soorten trapliften.

Het huren van een traplift

Heb je een traplift nodig voor een korte tijd? Verwacht je dat je niet al te lang in je huidige woning zult blijven wonen? Het is dan zonde om veel geld uit te geven aan de aanschaf van een traplift. Als dat zo is, kun je beter een traplift huren.

Dit is zeker niet voor in alle situaties een aanrader. Huren is veel te duur als je de traplift voor een langere tijd nodig hebt. Het huren van een traplift is alleen interessant voor de kortere looptijden, bijvoorbeeld 1 of 2 maanden.

Leasen van een traplift

Een van de laatste financieringsvormen is het leasen van een traplift. Je betaalt een vast leasebedrag per maand, waarvoor je een traplift krijgt. Je doet dit voor een afgesproken tijd, bijvoorbeeld een paar jaar. Je kunt de traplift na deze looptijd mogelijk overnemen, maar dat is per leasemaatschappij en leasecontract verschillend.

Een traplift leasen kan een interessante optie zijn. Leasen is vooral interessant als je geen Wmo-vergoeding krijgt. Je krijgt geen vergoeding, maar misschien wil je ook geen groot bedrag betalen. Kies in dat geval voor het leasen van een traplift. Welke keuze je ook maakt, er zijn verschillende manieren om een traplift in je huis te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button