Slaapkamer

Dekbed 240×220 cm: Welke variant past bij jouw slaapstijl?

Een goede nachtrust begint bij het juiste beddengoed. Het dekbed is daarbij van groot belang. Een dekbed van 240×220 cm is een veelgebruikte maat, maar welke variant past het beste bij jouw slaapstijl? In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende materialen en vullingen van dekbedden in deze maat en helpen we jou een weloverwogen keuze te maken.

Welk materiaal kies je?

Er zijn verschillende materialen waarvan dekbedden gemaakt worden. Hieronder bespreken we de meestvoorkomende materialen en hun eigenschappen.

Dons:

Dons is afkomstig van de onderlaag van ganzen en eenden. Dons is erg licht en houdt de warmte goed vast. Daarnaast is dons vochtregulerend en zorgt het voor een goede isolatie. Dons is zeer geschikt voor mensen die het snel koud hebben.

Synthetisch:

Synthetische dekbedden zijn gemaakt van kunstmatige vezels. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en hebben vaak een goede vochtregulerende werking. Synthetische dekbedden zijn vaak iets zwaarder dan donzen dekbedden en zijn geschikt voor mensen met een allergie.

Wol:

Wollen dekbedden zijn erg zacht en houden de warmte goed vast. Wol heeft een goede vochtregulerende werking en is geschikt voor mensen met allergieën. Daarnaast heeft wol een lange levensduur en is het zeer duurzaam.

Welke vulling kies je?

Naast het materiaal is ook de vulling van het dekbed van belang. Hieronder bespreken we de meest voorkomende vullingen en hun eigenschappen.

Enkel:

Een enkel dekbed heeft één laag vulling. Dit type dekbed is geschikt voor mensen die het snel warm hebben of voor gebruik in warmere seizoenen.

4-seizoenen:

Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee losse delen die je aan elkaar kunt bevestigen. Hierdoor kun je het dekbed aanpassen aan de temperatuur van de slaapkamer. Een 4-seizoenen dekbed is geschikt voor gebruik gedurende het hele jaar.

All year:

Een all year dekbed 220×240 heeft een medium warmte-isolatie en is geschikt voor gebruik gedure het hele jaar. Dit type dekbed is een goede keuze als je niet wilt wisselen tussen verschillende dekbedden gedurende het jaar.

Welke dikte kies je?

Naast het materiaal en de vulling is ook de dikte van het dekbed van belang voor een goede nachtrust. Hieronder bespreken we de verschillende diktes en hun eigenschappen.

Zomerdekbed:

Een zomerdekbed is dun en licht van gewicht. Dit type dekbed is geschikt voor gebruik in de zomermaanden of als je het snel warm hebt.

All year dekbed:

Een all year dekbed heeft een medium warmte-isolatie en is geschikt voor gebruik gedurende het hele jaar. Dit type dekbed is een goede keuze als je niet wilt wisselen tussen verschillende dekbedden gedurende het jaar.

Winterdekbed:

Een winterdekbed is dik en houdt de warmte goed vast. Dit type dekbed is geschikt voor gebruik in de wintermaanden of als je het snel koud hebt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button