AccessoiresTuin

Barbecue review: deze moet je hebben!

Heb jij genoeg van die grote barbecue die bij jou in de tuin staat? Heb je behoefte aan een mooi en stijlvol apparaat waarvan jij samen met al je familie en vrienden kan genieten? Dan is de BonFeu BonBiza Open echt iets voor jou. Ben je benieuwd naar hoe deze barbecue eruit ziet en waarom deze zo goed voor jouw tuin is? Lees dan gauw verder, wij mochten ‘m namelijk testen!

Wat is de BonFeu BonBiza?

De BonFeu BonBiza is zowel een stijlvolle barbecue, als een prachtige vuurkorf. Het apparaat bestaat uit een sokkel met een vuurschaal. Wat ons betreft een plaatje! Daar bovenop zit een bakplaat gemonteerd. De warmte die je stookt komt van het hout dat je in de vuurschaal laat branden. Wanneer deze helemaal warm is, kan je bijvoorbeeld op een iets koudere zomeravond heerlijk om de BonFeu zitten. Er komt namelijk een hoop stralingswarmte vanaf die jou én je familie of vrienden lekker warm kan houden. 

Heb je eerder zin om te barbecueën? Ook dan is de BonFeu perfect voor jou. Je kan de bakplaat verwarmen met de vuurschaal. Als deze eenmaal op temperatuur is, kan jij heerlijk alles bakken en koken wat je wil terwijl je gezellig in de tuin zit met je familie en vrienden. De bakplaat is zo’n 6 mm dik en de vuurschaal is 80 cm breed. Daarnaast is het ideaal dat de bakplaat op de vuurschaal ligt. Zo zit in het midden het heetste punt om te bakken maar kan je ook voor een lagere temperatuur gaan aan de randen van de bakplaat. 

De meest stijlvolle barbecue voor jouw achtertuin

Je kan de barbecue en vuurkorf ineen in verschillende kleuren halen. Als je voor een strakke, minimalistische versie wil gaan, dan kan je het beste voor de zwarte kleur kiezen. Je kan daarentegen ook gaan voor de corten kleur. Deze geeft een roesteffect, wat er wat stoerder en ruiger uitziet. Wij kozen voor de zwarte variant!

De meest stijlvolle barbecue voor jouw achtertuin

Hoe moet je de BonFeu BonBiza onderhouden?

Het ideale aan deze barbecue is dat hij ontzettend makkelijk te onderhouden is. Je hoeft namelijk bijna niks te doen. De bakplaat wordt ingevet aan jou afgeleverd. Voordat je de barbecue gaat gebruiken, moet je dit vet eraf halen met een doek. Vervolgens olie je de bakplaat weer in, waarna je deze kan gaan gebruiken. Het is belangrijk dat je zorgt dat de plaat altijd ingeolied is. Zo voorkom je dat het materiaal gaat roesten.

Het enige wat je vervolgens moet doen, is zorgen dat het bakplaat na gebruik weer schoon is. Het grootste deel van de olie en de etensresten valt al in de vuurschaal, daar hoef je je dus niet druk over te maken. Haal alleen een doek over de plaat en hij is weer klaar voor gebruik bij de volgende barbecue sessie. 

Hoe wordt de BonFeu BonBiza afgeleverd?

Wanneer je de BonFeu BonBiza besteld, krijg je twee dozen thuis gestuurd. Een bevat de sokkel en de ander bevat de vuurschaal en de bakplaat. Je kan deze heel eenvoudig op elkaar monteren. Als je de barbecue op bepaalde momenten ergens anders wil zetten, is dat ook geen probleem. Je kan het apparaat namelijk heel gemakkelijk verplaatsen. 

Conclusie

Wij zijn fan! Het fraaie design, de praktische vormen (je staat gezellig rondom de BonBiza én je schuift de voedselresten eenvoudig in het vuur na gebruik) én het multifunctionele gebruik (zowel BBQ als vuurschaal) zorgen ervoor dat wij mega enthousiast zijn. Haal jij ‘m ook? bestel hem dan op Vuurkorfwinkel.nl.

De meest stijlvolle barbecue voor jouw achtertuin

Gerelateerde artikelen

Back to top button