AccessoiresWoontrends

De beste waterontharders voor jouw situatie

Hard water is niet fijn om te hebben. Naast het feit dat het er onhygiënisch uitziet, is het ook niet goed voor de apparaten en leidingen waar het in zit. Het zorgt er namelijk voor dat deze kapot gaan. Daarom is het belangrijk om een waterontharder kopen. Zo zorg jij dat alles in jouw huis blijft werken. Benieuwd waar je op moet letten en welke het beste is voor jouw situatie? Lees dan gauw verder.

Wat is hard water precies?

Hoewel je misschien kan schrikken als je last hebt van hard water, is er eigenlijk niet heel veel aan de hand. Wanneer je dit drinkt, zit er puur wat meer calcium en magnesium in. De kalk in het water is neergeslagen zoals dat heet, en zorgt daarom voor brokken die ook wel hard water genoemd worden. Toch ziet het er vaak niet smakelijk uit en wil je hier graag vanaf. 

Met een waterontharder kan je deze kalk en magnesium uit het water onttrekken. Dat wordt gedaan met een waterontharder. Een waterontharder wisselt door middel van een stof zoals ionenwisselaarhars de calcium en magnesium in voor een andere stof, bijvoorbeeld natrium. In ieder geval een stof die ervoor zorgt dat er niks met het water gebeurd. 

De voordelen van een waterontharder

Een waterontharder heeft een aantal grote voordelen. Allereerst zorgt het ervoor dat je een goede permanente oplossing krijgt voor jouw harde water. Vaak heb de apparaten een lange levensduur en het wordt dan ook gezien als een duurzame investering. Uiteraard zorgt het ervoor dat je geen kalk meer in jouw water hebt en kan je voor verschillende modellen kiezen zodat in elke situatie jouw water onthardt kan worden. 

De beste waterontharders voor jouw situatie

Welke waterontharder voor welke situatie?

Er zijn verschillende soorten waterontharders waar je uit kan kiezen. Je hoeft namelijk niet altijd op dezelfde manier een kalkprobleem op te lossen. Voordat je beslist welke waterontharder je nodig hebt, moet je naar een aantal dingen kijken. Allereerst is het belangrijk dat je bekijkt hoeveel water je verbruikt. Daarnaast moet je checken wat er nodig is voor de ontkalking. Heb je bijvoorbeeld stroom nodig? Vraag jezelf ook af hoe groot je waterontharder kan zijn en of je een afvoer nodig hebt. 

Heb jij last van kalk in jouw drinkwater? Dan kan je kiezen voor een waterontharder met zout. Deze zuigt namelijk de kalkdeeltjes uit dit water op door middel van zout. Daarmee wordt niet het zout onttrokken, maar wel de kalk. Je hebt voor deze ontharder stroom nodig en een afvoer. Het spoelwater dat het apparaat opvangt moet namelijk weggevoerd worden. 

Wanneer je last hebt van water op jouw apparaten zoals in je vaatwasser of wasmachine, kan je gaan voor de WTR Ceramic Premium – 20. Dit een zeer sterke en kwalitatieve hoge waterontharder. Met een ionenwisselaarhars vangt deze het calcium uit het water op. Daarnaast heeft deze waterontharder weinig onderhoud nodig en gaat hij lang mee. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button