Tuin

Breng je tuin zo vroeg mogelijk tot leven

Het is niet te voorkomen dat een tuin in de wintermaanden een troosteloze aanblik biedt. Zelfs als je bewust hebt gekozen voor groene planten, zullen het blad op de bodem en de uitgebloeide stengels van zomer- en najaarsplanten een wat treurige effect hebben. Wat frustrerend is, is dat het opruimen van de rommel niet helpt om de sfeer te verbeteren. Daar heb je echt de aanblik van nieuw opkomende planten voor nodig. Om zo vroeg mogelijk sfeer in je tuin te krijgen ga je naar www.bloembollenkopen.nl voor een mooi assortiment bloembollen.

Bloeiende bloemen in januari en februari

Het lijkt misschien vroeg, maar het is echt mogelijk om met bloembollen in januari bloeiende bloemen in de tuin te hebben. Je moet niet meteen denken aan centimeters grote bloemen, maar meer aan krokusjes en sneeuwklokjes. Niet voor niets wordt gezegd dat die bloemen het eerste signaal zijn dat het voorjaar eraan komt. Als je deze bloembollen in de tuin plant heeft het weer veel invloed op het moment waarop de bloemen gaan bloeien. Bij heel koud weer kan dat eind februari zijn, maar bij een zachte winter bloeien de eerste bloemen al vlak na de feestdagen.

Andere planten

Bloembollen zijn niet de enige soort planten die de tuin al vroeg tot leven kunnen laten komen. Ook een aantal bomen, zoals de Toverhazelaar, en de Helleborus bloeit al heel vroeg in het jaar. Deze bloemen hebben als voordeel dat je er maandenlang plezier van kunt hebben. In de afgelopen decennia zijn er veel nieuwe soorten van planten verschenen. Ze zijn nu in allerlei kleuren verkrijgbaar, maar de witte, roze en rode bloemen vallen in de winter het meest op. De grote bladeren geven de tuin in de rest van het jaar een mooie uitstraling.

Potten op het terras

Om een voorjaarsgevoel te creëren in de tuin ben je niet alleen afhankelijk van de beplanting in de borders. Er zijn ook allerlei mogelijkheden om al vroeg in het jaar bloeiende planten in potten te krijgen. Ook daarvoor worden bloembollen gebruikt. Het assortiment aan bloembollen is enorm groot. Voor de zeer vroege bloeiers moet je kiezen uit blauwe druifjes, narcissen, hyacinten, krokussen en sneeuwklokjes. Als je wat meer geduld hebt kun je de potten op het terras vullen met tulpen. Die zijn in zeer veel varianten leverbaar, van heel klein tot heel groot en in allerlei kleuren.

Bloembollen voor later in het seizoen

Als je een liefhebber bent van wat meer exotische bloembollen kun je daar vooral in het late voorjaar en in de zomer veel plezier van hebben. Exotische bloembollen zijn Canna´s, Dahlia’s en diverse soorten Lelies. Dat zijn soorten die vrij goed bestand zijn tegen een koude nacht in het voorjaar. Als je kiest voor de echt subtropische soorten bloembollen, zoals de Agapanthus en de Calla moet je echt wel zeker weten dat er geen nachtvorst meer komt. Deze soorten kunnen in Nederland voor de meeste kans op succes het beste in potten worden gezet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button