KlussenWoontrends

Balkon egaliseren door Kreeft Betonrenovatie

Van tijd tot tijd zal balkonrenovatie nodig zijn. Een balkon egaliseren is één van de onderdelen van een dergelijke renovatie. Dit is een belangrijk onderdeel van de renovatie en afwerking van balkons en galerijen. Balkon egalisatie zorgt voor een veilige vloer die er weer jaren tegen kan. Een gladde en gelijke vloer gaat met verschillende voordelen gepaard. Daarom is deze investering de moeite waard. In deze blog vertellen we je meer over de pluspunten die gepaard gaan met het egaliseren van een balkon. Ook laten we je zien hoe een balkon geëgaliseerd wordt en waarom Kreeft Betonrenovatie de beste keuze is voor jouw bedrijf.

De voordelen van een balkonvloer egaliseren

Het balkon laten egaliseren is een essentiële stap voor het algeheel renoveren van een balkon. Egalisatie leidt tot een strakker en duurzamer resultaat waar je voor langere tijd mee vooruit kunt. Dit komt onder meer omdat er nu geen gaten en kuiltjes in de vloer zitten, wat voorkomt dat water hierin kan ophopen. Bovendien is een egale balkonvloer veiliger, want anders is er struikelgevaar. Een balkonvloer egaliseren maakt onderdeel uit van een algehele renovatie. Hierdoor is het balkon zo goed als nieuw en worden nieuwe vormen van schade voorkomen doordat de oorzaak wordt aangepakt.

Hoe werkt balkon egalisatie?

Betonschade kan zich op allerlei manieren manifesteren op een balkon. Binnengedrongen vocht kan leiden tot roest, betonrot, scheuren in de coating of gaten in de vloer. In dat geval is betonrenovatie nodig, waar een balkonvloer egaliseren onderdeel van uitmaakt. Na het verwijderen van het aangetaste beton en het ontroesten van het wapeningsstaal worden reparaties met behulp van een betonreparatiemortel uitgevoerd. Vervolgens wordt de betonvloer waterdicht geëgaliseerd met behulp van egaline. Hierna volgt een afwerking met een coatingssysteem. Er kan ook gekozen worden voor een dikke vloercoating, bijvoorbeeld een epoxy gietvloer. Deze vloercoating egaliseert in feite zichzelf.

Door wie laat je een balkonvloer coating aanbrengen?

Moet het balkon van het pand van jouw bedrijf of onderneming nodig gerenoveerd worden? Zit de vloer vol scheuren en andere oneffenheden? Het balkon egaliseren is de oplossing. Dit is een klus die je het beste kunt laten uitvoeren door een ervaren specialist. Jouw balkonrenovatie laat je doen door Kreeft Betonrenovatie. Zij zijn gespecialiseerd in iedere stap, waaronder een balkonvloer egaliseren en een balkonvloer coating aanbrengen. Benieuwd naar wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Vraag een offerte aan of neem contact met hen op via hun website.

Gerelateerde artikelen

Back to top button