Klussen

4 voordelen van kunststof gevelbekleding met houtlook

Ga je een huis bouwen, maar wil je de gevel niet volledig optrekken uit baksteen? Dan ben je vast op zoek naar andere materialen die geschikt zijn als gevelbekleding. Je kunt voor standaard kunststof gevelbekleding kiezen, maar ook voor kunststof gevelbekleding met houtlook. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor laatstgenoemde optie. Benieuwd waarom? Wij zetten hier 4 voordelen van kunststof gevelbekleding met houtlook op een rijtje.

1. Niet van hout te onderscheiden

Veel mensen denken dat kunststof en hout veel van elkaar verschillen. Toch lijken deze materialen tegenwoordig veel op elkaar. Dit is zeker het geval als je hout en kunststof gevelbekleding houtlook naast elkaar legt. Bij laatstgenoemde gevelbekleding zijn de panelen namelijk voorzien van houtnerven. Wanneer je beide materialen van dichtbij bekijkt zie je misschien verschil, maar van een afstandje zien hout en kunststof gevelbekleding met houtlook er nagenoeg hetzelfde uit. Kies je ervoor om jouw gevel gedeeltelijk te bekleden met kunststof gevelbekleding met houtlook? Dan lijkt het net alsof je voor hout gekozen hebt.

2. Veel mogelijkheden

Wie denkt dat alle kunststof gevelbekleding met houtlook hetzelfde is, heeft het mis. De panelen zijn weliswaar allemaal voorzien van houtnerven, maar ze zijn verkrijgbaar in tal van kleuren. Hierdoor is de kans groot dat er ook kunststof gevelbekleding met houtlook te vinden is die aansluit bij de steen die jij voor jouw woning op het oog hebt. Twijfel je nog tussen kleuren? Vraag dan maximaal drie gratis kleurmonsters aan op Milin.nl. Je kunt de kunststof gevelbekleding met houtlook dan naast de bakstenen houden om te zien of het bij elkaar past.

3. Onderhoudsvriendelijk

Wanneer je jouw gevel bekleedt met hout, ben je relatief veel tijd kwijt aan onderhoud. Dit materiaal moet namelijk eens in de paar jaar van een nieuw likje verf voorzien worden. Kies je voor kunststof gevelbekleding met houtlook? Dan is dit niet het geval. Kunststof gevelbekleding verkleurt namelijk niet onder invloed van uv-licht en neemt bovendien geen vocht op. Hierdoor hoef je eigenlijk vrijwel niet om te kijken naar deze gevelbekleding. Toch is het niet verstandig om er helemaal geen aandacht aan te besteden. Om ervoor te zorgen dat het materiaal zijn mooie uitstraling behoudt, raden wij je aan om kunststof gevelbekleding met houtlook minimaal één keer per jaar schoon te maken.

4. Lange levensduur

Ben je nog niet helemaal overtuigd van kunststof gevelbekleding met houtlook? Dan trekt dit vierde en laatste voordeel je misschien over de streep. Je hoeft deze gevelbekleding namelijk niet snel te vervangen, want kunststof heeft een lange levensduur. Dit komt vooral doordat het materiaal bestand is tegen alle weersinvloeden. Op de korte termijn is kunststof gevelbekleding met houtlook misschien een investering, maar op de lange termijn is het materiaal zijn geld dubbel en dwars waard. Je hoeft de gevelbekleding immers niet snel te vervangen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button