Duurzaam

4 redenen waarom zonnepanelen huren een goed idee is!

Zonnepanelen, wie wil ze eigenlijk niet? De energieprijzen zijn de laatste tijd flink gestegen en hierdoor zijn zonnepanelen nog interessanter geworden. Je bespaart op je energiekosten en wekt je eigen groene energie op. Daarnaast doe je meteen een duurzame investering in je huis en draag je jouw steentje bij aan een groenere toekomst. Toch kunnen zonnepanelen behoorlijk duur zijn en zijn ze niet voor iedereen te betalen. In dat geval kan het huren van zonnepanelen uitkomst bieden.  

1. Direct besparen zonder flinke investering

Veel mensen denken dat er voor zonnepanelen altijd een flinke investering nodig is. Toch is dat niet altijd het geval. Je kunt zonnepanelen namelijk ook huren voor een vast laag maandbedrag. Ben je net verhuisd en heb je geen zak geld liggen om jouw huis te verduurzamen? Dan is zonnepanelen huren mogelijk een goede optie. Zo begin je meteen met besparen en hoef je geen flinke investering te doen.

2. Zorgeloos en zonder onderhoudskosten

Een ander groot voordeel van het huren van zonnepanelen is dat alles voor jou geregeld wordt. Zo worden de zonnepanelen kosteloos op je dak geïnstalleerd en ben je verzekerd van A-kwaliteit panelen. Omdat je geen eigenaar bent van het zonnestroomsysteem ben je niet zelf verantwoordelijk voor de kosten voor onderhoud of reparaties. Zo kom je nooit voor onverwachte uitgaven te staan. Wel zo fijn! Daarnaast worden ook de garanties en verzekeringen voor jou geregeld. Bij Zelfstroom zijn jouw zonnepanelen de gehele huurperiode verzekerd tegen schade en wordt er gedurende de looptijd een optimaal werkend systeem gegarandeerd. Makkelijker kan bijna niet! 

3. Verbeter het energielabel van je huis

Zonnepanelen hebben een positieve impact op het energielabel van je huis. Maar wist je dat  jouw energielabel ook verbetert als je zonnepanelen huurt? Door het plaatsen van zonnepanelen verlaag je de EnergieIndex en daarmee verbeter je het energielabel van jouw woning. Ook wanneer je kiest voor huur! Hoeveel jouw energielabel verbetert met zonnepanelen is afhankelijk van de oppervlakte van de geplaatste zonnepanelen en omvang van je woning. 

4. Zonnepanelen voordelig overnemen

Vaak huur je zonnepanelen voor een looptijd van 10 tot 15 jaar. Na deze periode bieden de meeste aanbieders je de mogelijkheid om de zonnepanelen op je dak voor een goede deal over te nemen. Zonnepanelen leveren gemiddeld voor zo’n 25 jaar energie. Wat betekent dat je nog zeker 10 jaar kosteloos van groene stroom kunt genieten. Je betaalt nu namelijk geen huurkosten meer en de zonnepanelen zijn helemaal van jou!

Gerelateerde artikelen

Back to top button