KlussenWerkkamer

3 tips om jouw schuur in een fijne werkplaats om te toveren

Ben jij iemand die altijd aan het klussen is? Zowel op het werk als thuis? Dan is het misschien ook al heel wat jaren je droom om over een eigen werkplaats te beschikken. Een plek waar je ongestoord kunt klussen zonder je gezin te storen. In dit geval hebben we goed nieuws voor je. In de meeste woningen is het namelijk heel goed mogelijk om een eigen werkplaats te realiseren. Hierbij wordt in veel gevallen de schuur ingezet.

Dit is natuurlijk niet geheel zonder reden. Hier is namelijk genoeg plek om al je gereedschap en materiaal in op te bergen. Daarnaast is de schuur in de meeste gevallen enkel een rommelige plek waarbij de ruimte nooit optimaal wordt gebruikt. Er is dus veel meer mogelijk dan dat er op dat moment wordt uitgehaald. Zonde om al die mogelijkheden te laten liggen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen en jouw eigen werkplaats te realiseren. Met behulp van de volgende drie tips gaat dit zeker lukken.

1. Juiste hoeveelheid verlichting

Allereerst moet de basis van de schuur worden aangepakt. En wat heb je nodig om veilig te kunnen klussen? Juist ja, verlichting! Met de juiste hoeveelheid verlichting wordt klussen een stuk veiliger én leuker. Kies in dit geval wel altijd voor energiezuinige verlichting. Bedenk goed dat veel gereedschap al genoeg energie verbruikt. In de huidige tijden wil je het milieu (en de portemonnee) zo min mogelijk extra belasten. Daarom is een LED TL armatuur een goede oplossing. Zo ga je niet alleen efficiënter met de elektriciteit in huis om, maar zorg je ook altijd voor goede verlichting om je werkzaamheden veilig te kunnen verrichten.

2. Opruimen

De schuur wordt in veel gevallen gebruikt voor het opbergen van tuinspullen, gereedschap, fietsen en dingen die je nergens anders kwijt kan. Voordat je de schuur als werkplaats kunt gebruiken, zal je de beschikbare ruimte anders in moeten delen. Wellicht zal je ook keuzes moeten maken. Bijvoorbeeld om de fietsen elders in de tuin onder een kleine overkapping te stallen. Zo creëer je al enorm veel extra ruimte in de schuur. Daarnaast is het belangrijk om kritisch naar de spullen in de ruimte te kijken. Vaak bewaren we dingen waar we eigenlijk helemaal niets meer mee doen. Opruimen en keuzes maken dus. Op die manier creëer je meer ruimte voor jouw eigen werkplek.

3. Maak zelf een werkbank

Je bent dol op klussen, dus het is eigenlijk onnodig om een kant-en-klare werkbank te kopen. Bovendien is de kans dan ook nog eens groot dat deze lang niet aan alle wensen voldoet. Daarom is het belangrijk dat je zelf een werkbank maakt. Zo kan je deze geheel naar wens en op maat afstemmen. Hierdoor past hij straks perfect binnen de ruimte en weet je zeker dat je hier heel gelukkig van gaat worden. Houd ook rekening met het creëren van voldoende opbergruimte. Altijd handig als je direct bij je gereedschap en materialen kan. Zo wordt werken nog leuker en makkelijker. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button