Klussen

Wat zijn de oorzaken van daklekkage?

Een veelvoorkomend probleem aan het dak is daklekkage. Dit is een heel erg vervelend probleem, dat veel schade aan kan richten als je er niet op tijd achter komt. Mocht het een keer gebeuren bij jouw dak, dan is het goed om te weten wat de oorzaken kunnen zijn, zodat je hierop kan handelen. Daarom vertellen we je hieronder wat de oorzaken van daklekkage kunnen zijn.

Dakpannen

Als eerste kunnen er dakpannen beschadigd zijn, maar je hebt soms ook dat er volledige dakpannen missen. Dit is meestal het geval na een zware storm waar veel wind aan de pas is gekomen. Het is hierbij van belang dat je een dakdekker, bijvoorbeeld een dakdekker in Gouda, dit snel laat komen repareren voordat er veel waterschade binnen en aan het dak is.

Dakgoten

Een andere veelvoorkomende doorzaak van een daklekkage hilversum, is wanneer de dakgoten verstopt zitten. Dit kan komen doordat er allemaal bladeren zich hebben opgehoopt, vooral in de herfst is dit een veelvoorkomend probleem. Maar ook takken en ander vuil kunnen de boosdoener zijn. Daarom is het belangrijk om regelmatig even je dakgoot schoon te maken of door iemand anders schoon te laten maken.

Dakbedekking

De dakbedekkingsmaterialen van een dak kunnen ook slijtage hebben, als dit het geval is kan er namelijk ook eenvoudig een daklekkage ontstaan. Deze slijtage ontstaat onder andere door ouderdom, maar ook door het weer en een slechte installatie. 

Dakdoorvoeren

Dakdoorvoeren zijn dingen zoals ventilatiepijpen, schoorstenen of dakramen, dit zijn kwetsbare punten die kunnen zorgen voor een daklekkage als je ze niet goed afgedicht hebt. Laat daarom een professional deze zwakke punten goed afdichten en houdt eventuele slijtage goed in de gaten zodat je op tijd aan de bel kan trekken voordat er een daklekkage ontstaat. 

Daklekkage komt bij heel veel daken voor, dit komt omdat het ook veel verschillende oorzaken kan hebben. Het is belangrijk om de oorzaak van de lekkage te weten zodat je accuraat kan handelen. De eerste oorzaak kan zijn dat er dakpannen beschadigd zijn of zelfs dakpannen missen, dit is meestal na een storm. Ook de dakgoot kan verstopt zitten met bladeren, takken of ander vuil. Verder kun je ook nog problemen hebben met de dakbedekking vanwege slijtage, dit kan door ouderdom zijn maar ook door slecht weer of een slechte installatie. Als laatste heb je de dakdoorvoeren, als deze niet goed zijn afgedicht kun je ook last krijgen van daklekkage.

Gerelateerde artikelen

Back to top button