Verhuizen

Wat te doen als je niet van sjouwen houdt?

Hoe je het ook wendt of keert, op een gegeven moment komt er een moment dat de mensen in jouw omgeving van huis zullen veranderen; er moet dus verhuisd worden. Je was er al op aan het wachten, maar inderdaad, het appje van jouw beste vriendin stroomt binnen; ‘’Hi hoi, over 4 weken is het zo ver, we krijgen de sleutel! Mogen wij beroep op je doen en kom je lekker een middag helpen verhuizen? Lunch én diner (met borrel) worden geregeld! Liefs.’’ Je zit er totaal niet op te wachten, maar er niet op ingaan is ook geen optie; je wil tenslotte ook dat zij jou komt helpen als het een keer nodig is. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kan doen tijdens een verhuizing die niets met sjouwen te maken hebben! Lees snel met ons mee.

Van tevoren helpen

Voor dat alle dozen goed en wel in de verhuiswagen getild kunnen worden en de schilderijen net zo goed netjes opgeborgen mogen worden, hebben deze natuurlijk het een en ander aan aandacht nodig. En dat is precies waar jij je handen goed uit de mouwen kunt steken; helpen met het inpakken van de verhuisdozen, het servies voorzien van bubbeltjesplastic en een doekje over de bestofte boeken die opgeborgen mogen worden! 

Lunch en diner

Tijdens zo’n verhuizing is het misschien wel het belangrijkst om gewoon lekker eerlijk te zijn. Als jouw beste vriendin of vriend verwacht dat je met zware dozen gaat staan sjouwen, maar je daar zelf absoluut niet op zit te wachten, kan je dit uiteraard gewoon aangeven. Er zijn nog zat dingen die je op de dag van verhuizing wel kan doen; zo kun je bijvoorbeeld voorstellen om de inkopen en de voorbereiden voor de lunch en het diner te treffen! 

Na het sjouwwerkEn ook nadat de verhuisdozen (door anderen dus) over de drempel zijn getild, kunnen jouw inzichten en handen perfect van pas komen, zonder dat je je compleet in het zweet hebt moeten tillen. Je kan op de dag zelf alweer beginnen met het uitpakken van de dozen, en zorgen dat het nieuwe huis helemaal schoon en tiptop in orde is. Je zou ook kunnen voorstellen om een paar dagen na de verhuizing langs te komen, zodat je jouw beste vriend of vriendin kan helpen met afstylen van het interieur! (Tip: Neem vooral een cadeautje mee als je de dagen na de verhuizing langs komt, zo kan je bijvoorbeeld een mooie kaars of leuke kamerplanten bestellen!)

Gerelateerde artikelen

Back to top button