Tuin

Walnoten uit eigen tuin? Het kan met een walnotenboom!

Wil je graag walnoten uit eigen tuin, dan is het een goed idee om eens na te denken over het kopen van een eigen walnotenboom. Echt een aanwinst, zeker in een grote tuin!

Elk jaar weer verse walnoten

Met een eigen walnotenboom weet je één ding zeker: je hebt elk jaar weer echt verse walnoten. Handig, maar zeker ook lekker, want je kunt ze in allerlei gerechten verwerken zoals in salade en op broodjes met brie en je kunt er zelfs walnotenolie van laten persen. Ze zijn nog rijk aan vezels ook, een prettige bijkomstigheid en dat uit eigen tuin. En heb je er zoveel dat je niet meer zo goed weet wat je ermee aan moet, dan is het perfect om een zak walnoten aan iemand cadeau te geven. Gegarandeerd succes! Want reken maar dat er veel noten van de boom af komen als deze eenmaal goed in de groei is en dat jaar na jaar. Maar de noten zijn niet alleen geschikt om zelf op te eten of als cadeautje: overtollige walnoten kun je ook te koop aanbieden. Dat zullen veel mensen zich geen twee keer laten zeggen, want niet voor niets is de walnoot één van de populairste noten van ons land.

Een walnotenboom kopen

Op Betuwebomen.nl kun je de perfecte walnotenboom kopen voor in jouw tuin. Een boom van kwaliteit, die met liefde is gekweekt en waar deskundig over geadviseerd kan worden. Bijvoorbeeld over de Juglans Regia, een prachtige walnotenboom die langzaam groeit en uit kan groeien tot wel twintig meter hoog. De bomen dragen ongeveer vrucht vanaf tien- tot vijftienjarige leeftijd, aangenomen dat de bomen normaal groeien. Hoe groter en ouder je de boom plant, hoe eerder de vruchten eraan verschijnen en hoe eerder jij straks aan een lekker bakje walnoten zit. 

Waar je op moet letten bij de aanschaf ervan

Bij het kiezen van een perfecte boom voor jouw tuin komt wel een aantal zaken kijken. Je moet je afvragen of je graag wil dat de boom veel noten geeft, of de boom vooral voor de sier in je tuin staat en hoe groot de walnotenboom eigenlijk mag worden. Ook moet je erop letten of de boom wel tegen vorst kan. Zodat jij straks de perfecte walnootboom in je tuin hebt staan!

Voordelen van walnotenbomen

Walnotenbomen bieden allerlei voordelen. Behalve dat je ze kunt eten, ben je er in je tuin van verzekerd dat er geen muggen op af komen. De bladeren geven namelijk een bepaalde geur af waar muggen niet van houden. Een goede insectenverjager! Dus je kunt in de zomer perfect buiten zitten in de buurt van een walnotenboom en dan heb je nog schaduw ook, want de bomen worden aardig groot.

Gerelateerde artikelen

Back to top button