Tuin

Waarom een veranda van meerwaarde is voor je woning

Het laten bouwen van een veranda aan je woning is een goede investering op de korte en lange termijn. Met een veranda vergoot je het leefoppervlakte van je woning, heb je meer licht in huis en verhoog je de waarde van je woning.

En een veranda heeft nog meer voordelen! In dit artikel gaan we in op de meest belangrijke redenen voor het kiezen van een veranda.

Je creëert extra woonruimte

De meeste mensen denken bij een veranda aan een overkapping. Maar een veranda kan ook voorzien worden van (glazen) wanden. Daarmee zit je helemaal beschut tegen weersinvloeden. En kies je voor isolatie of zelfs verwarming, dan gebruik je de veranda het hele jaar door als extra woonruimte. Met de extra ruimte die je hebt, kun je bijvoorbeeld een extra woonkamer, een tuinkamer of een keuken realiseren.

Je geniet langer van het buiten-zijn

Met een veranda betrek je buiten bij binnen, zeker als je de vloer naar de veranda laat doorlopen. Je zit beschut tegen regen en wind, maar ook tegen de brandende zon in de zomer. Kies je voor een veranda met (glazen) wanden, dan kun je zelfs in de winter ‘buiten’ zitten. Met een veranda sta je dicht bij het buitenleven en de natuur en geniet je tegelijkertijd van de luxe van een huis.

Je woning wordt meer waard

Omdat je meer woonoppervlakte creëert, stijgt de waarde van je woning. Kies je er later voor je huis te verkopen, dan verdien je die investering terug. De plaatsing van een veranda heeft dus ook voordelen op de langere termijn.

Een veranda is eenvoudig te plaatsen

Het plaatsen van een veranda kost niet veel tijd. Afhankelijk van het soort veranda dat je hebt gekozen en hoe uitgebreid deze is, duurt het plaatsen twee tot vier dagen. Je kunt een veranda zelf plaatsen, maar dit ook laten doen door het bedrijf waar je de veranda hebt gekocht, zoals mbveranda.nl. MB Veranda heeft jarenlange ervaring in het leveren, op maat maken en plaatsen van veranda’s.

Altijd een veranda die bij je past

Veranda’s zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten, materialen en stijlen. Past een standaard model niet? Veel verandabouwers kunnen een veranda op maat maken, zodat deze helemaal aansluit op jouw woning.

Tip: kies voor een betrouwbare partner

Wil je lang van je veranda genieten? Dan kies je voor een kwalitatief hoogwaardige veranda, geplaatst door een betrouwbare verandabouwer. Belangrijke punten bij het kiezen van een bedrijf zijn ervaring, een open communicatie en een transparante offerte.

Gerelateerde artikelen

Back to top button