Badkamer

Vier tips voor het inrichten van jouw badkamer

Is de badkamer toe aan een grondige renovatie of wil je hem gewoon opnieuw inrichten? We kunnen ons goed voorstellen dat je niet goed weet waar je moet beginnen met de inrichting. Je wilt de badkamer natuurlijk goed indelen, zodat je overal voldoende ruimte voor hebt. Bovendien wil je ook nog eens dat alles goed bij elkaar past en het samen één geheel vormt. In dit artikel lees je vier handige en praktische tips om van jouw badkamer een droombadkamer te maken.

Tip 1: Laat de badkamer optisch groter lijken

Badkamers kunnen vaak wat klein aanvoelen. Zeker als je er een bad, een douche én een toilet in hebt. Door middel van kleine toepassingen kun je de badkamer optisch groter laten lijken. Glas, lichte kleuren, grote tegels en juist gebruik van licht laten de badkamer optisch groter lijken. Denk bijvoorbeeld eens aan verlichting achter de spiegel; direct een gevoel van luxe en ook nog eens erg praktisch!  Maak ook gebruik van open badkamermeubels, zoals een glazen douchecabine en een open badkamermeubel met waskom. Hierdoor kun je letterlijk door de meubels kijken en lijkt de ruimte groter. 

Tip 2: Accentueren met tegels

Wanneer je gebruikmaakt van grote, lange tegels in de badkamer, kun je de ruimte dus groter laten ogen. Door slim gebruik te maken van kleinere tegeltjes, kun je onderdelen uit de badkamer accentueren. Zo kun je kleinere tegeltjes gebruiken in de douche of bij het toilet om deze onderdelen uit te lichten. Hierdoor lijkt er ook weer wat meer diepte in de ruimte te zitten. 

Tip 3: Maak een plattegrond

Je kunt op papier nu eenmaal makkelijker schuiven dan wanneer alle meubels in de badkamer staan. Bepaal vooraf goed wat je écht nodig hebt. Is het bijvoorbeeld wel écht nodig om zowel een bad als een douche te hebben? Zijn twee waskommen écht nodig of heb je ook voldoende aan één grote waskom? Maak keuzes en teken de badkamer vooraf even uit en bepaal waar je alles zou willen plaatsen. Je kunt op die manier makkelijker schuiven en puzzelen tot je de ideale indeling hebt. Zorg er wel voor dat je realistische afmetingen gebruikt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Naast een plattegrond kun je ook een moodboard samenstellen. Hiermee kun je in één oogopslag zien welke stijl en kleuren je wilt toepassen. 

Tip 4: Maak gebruikt van slimme toepassingen

Weinig plaats voor een radiator in de badkamer? Denk dan eens aan infraroodpanelen in het plafond ter vervanging van een radiator.  Laat een klein nisje inbouwen in de douchewand waar je alle doucheproducten kwijt kunt. Een extra kast eist weer veel ruimte op, terwijl een paar simpele planken al veel ruimte creëren. Ga voor een spiegel met ingebouwd licht, zodat je altijd voldoende licht hebt tijdens het scheren en opmaken. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button