Klussen

Tips om geld te besparen op je verbouwing

Een verbouwing kost snel tienduizenden euro’s. Gelukkig zijn er ook manieren om te besparen op je verbouwing. Hoe doe je dat dan? Lees snel verder om dit te ontdekken.

Besteed niet alles uit

Het uitbesteden van alle werkzaamheden is fijn, maar kost flink wat geld. Niet alle werkzaamheden hoef je echter uit te besteden. Complexe werkzaamheden waar je geen ervaring mee hebt kan je beter wel uitbesteden. Makkelijke werkzaamheden zoals verven kan je zelf doen. Heb je nog geen ervaring met verven? Vraag dan een ervaren vriend om je dit te leren. Voordat je het weet heb je het verven onder de knie. Het leggen van (klik)laminaat is ook makkelijk zelf te doen. Op Youtube vind je vele uitlegvideo’s. Zo kun je ook nieuwe dingen leren. Ook simpele klussen zoals het weghalen van behang en slopen van materialen kun je zelf doen. Zorg wel dat je de juiste materialen hiervoor in huis haalt. Je kunt geld besparen door deze materialen te huren of te lenen.

Bespaar op materialen

Hiermee bedoelen we niet dat je voor de allergoedkoopste materialen moet kiezen. Goedkoop kan namelijk ook duurkoop zijn. Echter kan je op goede kwaliteit materialen ook besparen. Het op tijd bestellen van materialen kan je bijvoorbeeld flink wat geld besparen. Zoek daarom lang van tevoren alvast naar de benodigde materialen. Houd tijdens je zoektocht de verschillende prijzen bij. Check ook de aanbevelingen per aanbieder. Voordelige materialen van goede kwaliteit vind je bijvoorbeeld via de website www.epdmxl.nl. Hier vind je onder andere voordelige epdm folie voor een goede dakbedekking.

Keuze qua aannemer

Ook bij het kiezen van een aannemer moet je kiezen voor een aannemer die kwaliteit levert. Je kunt het beste kiezen voor een aannemer waar iemand die je kent ervaring mee heeft. Zo weet je beter of de aannemer betrouwbaar is en goede kwaliteit levert. Bekijk daarnaast beoordelingen van de aannemer op het internet. Een Nederlandse aannemer vraagt vaak een veel hoger uurtarief dan een buitenlandse aannemer, zoals een aannemer uit Polen. Zorg tevens dat je de afspraken en het contract op papier zet. Zo weten jullie beide waar jullie aan toe zijn. 

Daarnaast kun je geld besparen op complexe werkzaamheden door gebruik te maken van je netwerk. Vaak kun je werkzaamheden door iemand uit je netwerk voor een vriendenprijsje laten uitvoeren. Dit scheelt je snel honderden euro’s.

Gerelateerde artikelen

Back to top button