Interieur

Relatiegeschenken waar je echt iets aan hebt in huis

Wanneer je actief bent in het bedrijfsleven, ben je inmiddels vast wel bekend met het fenomeen relatiegeschenken. Misschien geef je ze zelf weg of heb je door de jaren heen heel wat verschillende geschenken kregen. Sommigen blijven je bij, maar er zijn er ook genoeg die eigenlijk direct ergens achterin de kast of zelfs de prullenbak belanden. Gelukkig zijn er ook genoeg praktische geschenken waar je écht iets aan hebt in huis. Fijn om te ontvangen én om zelf weg te geven. In dit artikel zetten we de meest praktische relatiegeschenken op een rij.

Bloemen

Bloemen zijn misschien wel het meest universele cadeau ter wereld. Ze zijn werkelijk overal voor te gebruiken. Om iemand te bedanken, sterkte of beterschap te wensen, je liefde te tonen of gewoon zomaar. Maar ze kunnen dus ook eenvoudig als relatiegeschenk worden gebruikt. Bijvoorbeeld om een externe collega te bedanken voor de inzet van het afgelopen jaar. Werkelijk alles is mogelijk. Bovendien is dit ook iets waar de ontvanger echt iets aan heeft. Het gebeurt zelden dat iemand een bos bloemen niet weet te waarderen. Deze zal dan ook bijna gegarandeerd een plekje in huis bemachtigen. Een mooi aandenken, wat hij of zij zich zeker zal blijven herinneren. Goed om zo de zakelijke connectie tussen jullie te versterken.

Bedrukte waterflessen

Steeds meer mensen maken gebruik van waterflessen in plaats van de standaard plastic flesjes. Geen wonder, want dit is veel duurzamer. Bovendien is het ook nog eens ontzettend praktisch om in huis te hebben. Bijvoorbeeld wanneer je naar het werk gaat, gaat sporten of gewoon wil bijhouden hoeveel water je per dag drinkt. Bedrukte waterflessen zijn dan ook zeker een goede keuze als relatiegeschenk. Ze staan leuk in de servieskast en met jouw logo, zullen relaties zeker herinnerd worden aan het bedrijf.

Bovendien druk je als ondernemer zo zelf ook een duurzaam imago op het bedrijf. Door te tonen dat jullie echt aan het milieu denken en enkel duurzame cadeaus weggeven.

Pennen en notitieblokken

Toegegeven, dit is misschien niet het meest spannende relatiegeschenk. Toch is het wel heel praktisch. Je komt immers altijd pennen en notitieblokken tekort. Als je ze nodig hebt, zijn ze nooit te vinden. Hoe fijn is het dan als er altijd wel iets in huis ligt? Dit is dan ook een relatiegeschenk dat zeker met volle tevredenheid gebruikt zal worden.

Cadeaubonnen

Dan zijn er ook nog grotere relatiegeschenken mogelijk. Bijvoorbeeld voor zakenrelaties waarmee het bedrijf nauw samenwerkt en wie je graag iets extra’s wil geven bij belangrijke gebeurtenissen of feestdagen. Een cadeaubon is dan eigenlijk altijd een goede keuze. Weet je bijvoorbeeld dat deze persoon in kwestie net de sleutels van een nieuw huis heeft gekregen? Dan komt een cadeaubon van een bouwwinkel of meubelwinkel natuurlijk altijd van pas. Zorg er wel voor dat de cadeaubon bij de persoon past. Zo wordt het nog persoonlijker en weet je zeker dat het in goede aarde zal vallen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button