InterieurWoontrends

Puurteak.nl: voor een divers aanbod boomstamtafels

Ben jij bezig met het interieur van je huis? Heb je een saaie, simpele eettafel en heb je zin om hier een mooie vervanger voor in de plaats te brengen? Een mooie boomstamtafel kan dan een prachtig onderdeel van een interieur. Het vangt flink het oog en past daarnaast in vrijwel elk huishouden. Ben je benieuwd wat voor tafels er te vinden zijn bij Puurteak.nl en waar je uit kan kiezen? Lees dan gauw verder. 

Wat is een boomstamtafel eigenlijk?

Zoals de naam al een beetje doet vermoeden is een boomstamtafel gemaakt van een boomstam. Krijg je dan nu een grote dunne ronde boom in je huis? Absoluut niet. Dit soort tafelbladen worden namelijk recht gesneden en meestal uit één plank gemaakt. Op die manier kan jij de nerf en binnenkant van de boom goed zien. Zo krijg je niet alleen vrijwel altijd een unieke tafel, maar is het ook een geweldig genot om naar te kijken. Aan de hand van de keuze voor het hout kan je ook kiezen hoe je tafel eruit ziet. Kies je bijvoorbeeld voor een suar boomstamtafel of toch voor een van teak? 

De voordelen van een boomstamtafel

Het voordeel van zo’n soort boomstamtafel is dat je helemaal zelf kan bepalen hoe je het tafelblad eruit wil laten zien. Heb jij een grote woonkamer? Dan kan je kiezen om een tafel van een paar meter te laten maken. Heb je daarentegen een wat kleiner huis? Ook dan hoeft niets je tegen te houden. Daarnaast kan je ook zelf bepalen hoe rustiek je de tafel wil hebben. Je kan ervoor kiezen om een tafel te nemen die zo min mogelijk bewerkt is, om echt een authentieke tafel te krijgen. Je kan daarentegen ook een tafel kiezen die wat vierkanter, rechter en strakker is gemaakt. 

Dat laatste is natuurlijk fijn, want dat maakt dat je in elk huis wel een boomstamtafel kan plaatsen. Als jij wat meer van een minimalistisch interieur houdt, dan kies je wellicht voor de wat rechtere tafel. Of je kiest júist voor een enorm statement door een grote vrijwel onbewerkte houten tafel te nemen. En hetzelfde geldt natuurlijk voor een huis waarin veel meer gebeurd met kleur en spullen. Ook dan past een boomstamtafel vaak hartstikke goed om die warme sfeer nog eens te benadrukken. 

Puurteak.nl: voor een divers aanbod boomstamtafels

Uit welk hout kan je kiezen?

Er zijn in elk geval twee houtsoorten waar je voor kan kiezen bij een boomstamtafel van Puurteak.nl. De eerste is suar. Dit is een houtsoort dat bekend staat om de diverse kleurschakeringen in het hout en het vlammende karakter van de binnenkant. Dit hout hoeft overigens vrijwel niet behandeld te worden, want het beschermt zichzelf tegen vet, viezigheid en water. 

Je kan ook kiezen voor een teak boomstamtafel. Teak is hout dat meestal uit Zuid-Oost Azië komt en bekend staat om zijn duurzaamheid. Het gaat lang mee en is bovendien heel vettig van binnen. Wanneer er water op komt zal het dus niet gauw lelijk worden. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button