InterieurWoonkamer

Manieren om jouw woonkamer goedkoop te herinrichten

Soms hebben mensen het idee dat het herinrichten van een huis vrij prijzig is. Gelukkig hoeft dat niet altijd zo te zijn. Zo kun je vaak doormiddel van een paar aanpassingen de look-and-feel veranderen van jouw vertrek. Je kan hier uiteraard compleet nieuwe meubels aanpassen, maar een nieuwe bloemenvaas kan bij wijze van spreken al een wereld van verschil maken. Benieuwd naar de tips die wij voor jou hebben? Lees dan gerust verder.

Textiel

Een prominent meubelstuk dat in vrijwel elke woonkamer is terug te vinden, is de bank. Een nieuwe bank aanschaffen is vaak niet heel goedkoop, maar gelukkig kun jij de bank wel restylen. Denk bijvoorbeeld aan een paar matchende kussens met een dekentje. Zo kun je eenvoudig jouw bank aanpassen. Wat in sommige gevallen ook heel veel doet, is een grondige schoonmaakbeurt voor jouw bank. Zo zien veel banken er na een grondige schoonmaakbeurt er weer uit als nieuw. Huur bijvoorbeeld een deepclean apparaat voor sofa’s voor een grondigere schoonmaakbeurt. 

Tafel opmaak

Een tafel is vaak vrij groot en opvallend in een woonkamer. Om jouw kamer te herinrichten kun je gemakkelijk jouw tafel een upgrade geven. Denk aan een mooie vaas met (nep)bloemen, een kunstwerk of mooi geplaatste tijdschriften en boeken. Let bij het inrichten van de tafel ook goed op de vorm van de tafel. Een hele kleine vaas op een grote tafel kan namelijk minder mooi zijn. Heb jij een grote tafel? Richt de tafel dan niet in met te kleine items. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Houd bij het inrichting dus goed de grootte in je hoofd, zo voorkom je dat items er misplaatst uit komen te zien. 

Versier de muren

Een nieuw likje verf op de muren kan bijna nooit kwaad. Helaas is een ‘nieuw likje verf’ vaak wel enigszins een tijdrovende klus. Heb jij iets minder tijd? Kies dan bijvoorbeeld voor een nieuw schilderij voor op de muur. Ook foto’s staan vaak mooi op een muur. Wil jij liever iets anders dan een standaard fotolijstje? Denk dan eens na over een portretfoto aan een doek. Wil jij helemaal iets anders? Denk dan eens na over het printen van een Reboard plaat van plaatprinten.nl. Zo kun jij op een bijzondere manier een afbeelding op jouw muur hangen. Ook kun je deze platen laten ophangen in een prachtige lijst.

Gerelateerde artikelen

Back to top button