Interieur

Landelijke interieur stijl

De tijd dat het plattelandsleven werd geassocieerd met traditionele bloemen, boerenmeubels, gebreide theemutsen en eiermanden is allang voorbij. Nu is de look niet alleen een stijl die is voorbehouden aan mensen die op het platteland wonen. Het is een populaire interieurtrend die prachtig past bij de meeste stijlen van huizen. Een tijdloze en klassieke keuze, deze stijl is geïnspireerd op landelijke woon- en boerderijruimtes.

Landelijke inrichting

De sleutel tot een op het land geïnspireerde inrichting is het bereiken van een balans tussen oud en nieuw. Traditioneel, zonder kitsch te worden en eigentijds zonder er te modern en strak uit te zien. Ouderwets comfort in de moderne wereld gebracht door zijn erfgoed en charme. Het creëren van een gezellig gevoel dat het goede buitenleven viert.

Een succesvolle landelijke stijl combineert de beste elementen van rustieke en vintage interieurontwerpen met warmte, persoonlijkheid, karakter en een vleugje minimalisme. Van kleur en textuur tot meubels en patronen.

Houd jouw kleurenschema licht en neutraal

Interieurs in landelijke stijl zouden een kleurenschema gebruiken met donker hout en bruine tinten. Kies voor een moderne landelijke look lichte en luchtige kleuren die je huis ruimer en helderder maken.

Je kunt witgekalkt hout, subtiele tinten crème en beige, grijze vloerplanken en bleke verf op de muren gebruiken om een neutrale, eigentijdse achtergrond te creëren. Hierop kun je meer traditionele meubelstukken en accessoires laten zien. Kies natuurlijke tinten en gedempte tinten om jouw huis warm en gastvrij te houden.

Als je op zoek bent naar een vleugje kleur, kies dan voor zachte pastelkleuren die kunnen worden verwerkt in stoffering, gordijnen en vloerkleden. Saliegroen, mint, dusky rose en taupe zijn allemaal goede keuzes om een neutraal schema op te warmen.

Of gebruik metalen materialen en breng warme tinten brons en koper aan voor de ultieme moderne stijl. Deze tinten kunnen overal worden gebruikt, van gootstenen in een boerderij tot hangende verlichting en keukenapparatuur.

Maak je hele huis landelijk

Je kunt je beperken tot louter de woonkamer wat betreft de landelijke stijl. Je kunt ook kiezen voor uitbreiding, vaak zie je in huizen dat een landelijke badkamer zorgt voor de finishing touch.  

Kies voor Rustiek Hout en Natuurlijke Materialen

De sleutel tot een succesvol modern landelijk ontwerp is om veel natuurlijke materialen toe te voegen. Deze zullen helpen om de organische, buitenachtige esthetiek te introduceren die de hele stijl omvat. Daarom zijn zichtbare houten balken, houten lambrisering en originele houten vloerdelen zo effectief in deze woonstijl en moeten ze waar mogelijk altijd worden geaccentueerd. Deuren in schuurstijl zijn ook een geweldige manier om een effectieve eerste indruk te maken.Houten meubels moeten worden opgenomen, vooral als ze er versleten en verweerd uitzien. De schoonheid zit hem in de details, dus let op ramen met traliewerk of ingewikkeld houtsnijwerk in jouw meubels. Denk hierbij aan een landelijke salontafel. Ontwerpen moeten klassiek zijn met traditionele vormen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button