Overig

Koffieliefhebber? Probeer deze koffie eens!

Tegenwoordig zijn er steeds meer liefhebbers van koffie en dat is ook absoluut niet gek, want het zwarte (vloeibare) goud is misschien wel het lekkerste drankje dat er bestaat. Er is niets zo lekker als wakker worden met de geur van een sterk bakkie pleur. Op het moment dat je de smaak van de bonen proeft is de dag pas echt begonnen. Er worden ook steeds meer soorten koffie populair en daarover willen we je in dit artikel graag meer vertellen

Nederlandse bonen

Veel koffiedrinkers denken, ten onrechte, dat goede koffie per se uit Italië, Arabië of Zuid Amerika moet komen. Dit hoeft echter niet waar te zijn. Wist je namelijk dat er zelfs Nederlandse koffiemerken zijn? En nee, dit is niet alleen een labeltje dat Nederlands is, de bonen komen echt uit Nederland. Zo heb je bijvoorbeeld de Piazza D’oro bonen van Douwe Egberts. Deze Nederlandse Arabica bonen hebben allemaal een heerlijke eigen smaak en karakter. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit peper, abrikoos, fudge en zelfs chocolade. Er zit vast een smaak bij voor jou.

Koffiepads met smaak

Als jij een liefhebber bent van lekkere smaakjes in de koffie, dan moet je eens overwegen koffie te zetten met pads met een smaakje. Het koffie zetten werkt in principe hetzelfde, maar jouw drankje krijgt wel een heerlijke extra smaak. Populaire smaken zijn karamel, chocolade, hazelnoot, vanille of Irish cream. Er zijn veel verschillende merken die deze koffie maken en je moet zeker eens een bakje hiervan proberen.

Koffie met chocolade

Koffie met chocolade is bij velen erg bekend en geliefd. De meest bekende vorm van dit drankje is Wiener Melange, dit komt omdat het bedacht is in Wenen. Je hebt niet echter nog vele verschillende alternatieven. Zo heb je ook chocolade cappuccino en chocolademelk met koffiesmaak. Voor sommige liefhebbers van koffie is een Wiener Melange iets te zoet en daarom kan zo’n choco cappuccino een perfect alternatief zijn.

Iets lekkers bij de koffie 

Niet alleen de koffie hoeft lekker te zijn, je kan de ervaring van je koffie ook vergroten door er iets lekkers bij te snoepen. Zo zijn er heel veel verschillende soorten koek die perfect bij een bak koffie gaan. Denk bijvoorbeeld aan een stroopwafel, krakeling of speculaas. De zoete smaak van deze koek is complementair aan de sterke smaak van koffie, een ideale combinatie dus. Wil je nog iets zoeter? Neem dan eens een dropje of winegum bij de koffie en je zult merken dat er een synergetisch geheel van smaken ontstaat. Ben jij opzoek naar een leuke shop waar je allerlei verschillende soorten koffie, thee, koek en snoepjes voor bij de koffie kan vinden? Neem dan vooral eens een kijkje in het zeer uitgebreide assortiment van Koffiehenk.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button