Badkamer

Knap je badkamer op met een zandcementdekvloer

Ben je van plan om een nieuwe tegelvloer in je badkamer aan te brengen? Een ondergrond van zandcement is daarvoor uitermate geschikt. In vergelijking met bijvoorbeeld een anhydrietvloer, is een zandcementdekvloer beter bestand tegen vocht. Bovendien vereist een badkamervloer vaak een afschot, wat inhoudt dat de vloer licht hellend is om ervoor te zorgen dat water naar de afvoer stroomt. Dit is niet mogelijk met andere vloertypes, zoals een gietvloer.

Wil je meer informatie over het installeren van een tegelvloer in je badkamer? Lees snel verder.

Wat maakt een zandcementdekvloer een goede ondergrond?

  • Uitstekende weerstand tegen vocht;
  • Combineert goed met vloerverwarming;
  • Vormt een ideale basis voor tegelvloeren;
  • Kan gemakkelijk op afschot gelegd worden voor optimale waterafvoer;
  • Geschikt voor het netjes wegwerken van bijvoorbeeld elektriciteitskabels, verwarmingsbuizen en waterleidingen.

Hoe installeer je een zandcementdekvloer?

Als je kiest voor professionele plaatsing door een bedrijf zoals Woodstock Vloeren, beginnen ze met voorbereidende werkzaamheden. Denk hierbij aan het aanleggen van vloerverwarming en het zorgvuldig afplakken van de randen. Er wordt een pompwagen ingezet die het cement naar de stortplek brengt. De vakmensen verdelen de cementmortel met een schep en gebruiken een spaan om het gelijkmatig te verspreiden en glad te strijken.

In sommige gevallen kan het nodig zijn om je vloer als laatste stap te egaliseren met egaline. Als je geen tegels plaatst, is er ook de optie om een cementvloer te behandelen met betonverf.

Wie kan jouw badkamervloer plaatsen?

Om een duidelijk beeld te schetsen van het leggen van een cementdekvloer, hebben we voor dit artikel het werkproces van de monteurs van Woodstock Vloeren onderzocht. Door voor Woodstock te kiezen, geniet je van deskundigheid, jarenlange ervaring en op maat gemaakte oplossingen. Daarbij bieden de monteurs van Woodstock persoonlijk advies. Zij kunnen je bijvoorbeeld vertellen of een zandcementdekvloer bij je past of je beter kunt kiezen voor bijvoorbeeld een schuimbetonvloer. Dus overweeg je een nieuwe vloer in je badkamer? Neem dan contact op met Woodstock Vloeren!

Gerelateerde artikelen

Back to top button