InterieurKlussen

Inspiratie voor je nieuwe doe-het-zelf project

Hou jij van klussen? Dan kun je vast wel wat inspiratie gebruiken voor een nieuw doe-het-zelf project. In dit artikel lees je welke meubelstukken je eenvoudig zelf kunt maken! Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

1. Bijzettafel

Een goed beginnersproject is de bijzettafel. Het is van een overzienbaar formaat, de basis is simpel, maar je kunt er allerlei leuks mee doen: een vrolijk geschilderd tafelblad op stalen poten, een houten frame met kunststof tafelblad of een blokvormig tafeltje met tegeltjes bekleed. Hoe simpel het ontwerp ook is, het resultaat is groots en je creëert al snel een ware blikvanger. 

2. Speelhoek

Als je kinderen hebt, zul je die ongetwijfeld blij maken met een persoonlijke, zelfgemaakte speelhoek, waar ze al hun eigen spulletjes kwijt kunnen. Zo’n speelhoek kun je op allerlei manieren ontwerpen. Knutsel bijvoorbeeld een bureautje, een boekenkastje of een speelhuisje. Voor een speels effect kun je materialen afwisselen. Hout, kunststof, kurk, vilt, textiel. Kijk maar eens tussen de materialen in de PerlaPlast Kunststofshop. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. 

3. Wandmeubel

Een relatief eenvoudig klusproject, met een groots resultaat: een hangend wandmeubel. Met een paar houten planken of kunststof platen, knutsel je zo’n hangend meubel al in elkaar. Het principe is simpel: één plank voor de boven-, onder- en achterzijde, met enkele tussenschotten. Door deze tussenschotten ontstaat er een speelse vakkenkast. Gebruik het wandmeubel als tv-meubel of stijlvol dressoir. 

4. Bureau

Thuiswerken is anno 2023 toch echt tot ‘het nieuwe normaal’ gaan horen. Al is het niet meer dagelijks, nog steeds brengt menig werknemer een groot deel van diens werktijd door in het thuiskantoor. Genoeg reden om thuis te werken aan een prachtig, zwevend wandbureau. Bevestig latjes aan de muur, waar het bureaublad op kan steunen. Kun je het bureau niet tussen twee muren plaatsen? Laat het bureau dan aan één zijde op een latje steunen en bevestig een tafelpoot aan de andere zijde.

Gerelateerde artikelen

Back to top button